Στην Ονειρούπολη Δράμας για παρουσίαση χορών και καλάντων

855
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΘΙΩΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
«ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤ´ ΚΑΝΤΑΚΟΥΖΗΝΟΣ – ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΣΤ´»
ΘΕΜΑ :
─ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΛΑΝΤΩΝ ΠΡΑΓΓΙΟΥ ΚΑΙ ΧΟΡΩΝ ΠΥΘΙΟΥ-ΠΡΑΓΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ ΔΡΑΜΑΣ.
─ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΕΤΗΣΙΟ ΧΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΒΡΙΤΩΝ ΔΡΑΜΑΣ.
ΔΡΑΣΗ
Α.
Ανταποκρινόμενοι στην Πρόσκληση του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΒΡΙΤΩΝ ΔΡΑΜΑΣ για συμμετοχή στις εκδηλώσεις του ο Πολιτιστικός Σύλλογος #Πυθιωτών Δήμου Αλεξανδρούπολης
«Ιωάννης ΣΤ´ Καντακουζηνός – Κύριλλος ΣΤ´» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πραγγιωτών Έβρου, συνδιοργάνωσαν μια όμορφη, ημερήσια εκδρομή με «Πολιτιστικό, Μουσικοχορευτικό και Ψυχαγωγικό περιεχόμενο» και με σκοπό την ανάδειξη των ηθών-εθίμων και χορών του τόπου μας, στις 17 Δεκεμβρίου 2023, ημέρα Κυριακή, στη ΔΡΑΜΑ – ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ.
Β.
Χορευτές και Χορεύτριες από το Χορευτικό μας Συγκρότημα μαζί με Χορευτές και Χορεύτριες από το Χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πραγγιωτών Έβρου, αποτελώντας ένα ενιαίο Χορευτικό Σύνολο :
─ στις 11:00 π.μ. στην Κεντρική Σκηνή της ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗΣ τραγούδησαν τα Κάλαντα ‘Ρουγκάτσια’ περιοχής Πραγγίου-Πυθίου και παρουσίασαν στο Κοινό της ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗΣ παραδοσιακούς Χορούς Πυθίου-Πραγγίου. Πριν από την έναρξη της παράστασης προηγήθηκε σημαντική αναφορά στην Ιστορία τόσο του Πυθίου, όσο και του Συλλόγου μας από τον κ.Τσακμάκη Γεώργιο, Αντιπρόεδρο Α’ του Συλλόγου Εβριτών Δράμας.
─ στις 14.30 συμμετείχαν στον ετήσιο χορό του Συλλόγου Εβριτών Δράμας με την ορχήστρα του Νίκου Ζαπάρτα. Τιμώντας την συμμετοχή μας στις εκδηλώσεις του Συλλόγου Εβριτών Δράμας, ο κ.Τσακμάκης Γεώργιος, προσέφερε στον Σύλλογό μας ένα δώρο που παρέλαβε η Γενική Γραμματέας κ.Πετρίδου Διαλεκτή. Όσοι και όσες συμμετείχαν στην σημαντική αυτή πολιτιστική δράση βίωσαν τα αυθεντικά μονοπάτια της παράδοσης.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
Ευχαριστούμε λοιπόν θερμά :
─ όλα τα Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εβριτών Δράμας και ιδιαίτερα τον Αντιπρόεδρο Α’ του συλλόγου, κ.Τσακμάκη Γεώργιο τόσο για την πρόσκληση, την υποδοχή και επίδοση δώρου, όσο και για την επιδειχθείσα εγκαρδιότητα, φιλοξενία, φιλική διάθεση και γνωριμία με τον πολύ δραστήριο και καταξιωμένο Πολιτιστικό σύλλογο Δράμας, προσβλέποντας σε μελλοντική συνεργασία μαζί του.
─ τον Φίλο Πολιτιστικό Σύλλογο Πραγγιωτών Έβρου και ιδιαίτερα τον Αντιπρόεδρο κ.Ζαφειρόπουλο Θεολόγο και την Ταμία κ. Μιχαλίτση Μαγδαληνή για την άριστη συνεργασία και την εξασφάλιση των παραδοσιακών φορεσιών στους χορευτές-χορεύτριες του συλλόγου μας.
─ τον χοροδιδάσκαλο του συλλόγου μας κ.Χάρη Σερίφογλου για την έγκαιρη προετοιμασία των Χορευτών και Χορευτριών μας με την άρτια διδασκαλία των χορών.
─ τα μέλη του Χορευτικού συγκροτήματος του συλλόγου μας για την συμμετοχή τους και την συμβολή τους στην επιτυχία της εκδήλωσης.
─ όλους τους φίλους μας εκδρομείς που δήλωσαν συμμετοχή στην εκδρομή αυτή.
ΦΩΤΟ της κ. Άννας Στεφανίδου-Κουζούκου την οποία και ευχαριστούμε θερμά.
Με βαθιά εκτίμηση,
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου
Ζαμπούκης Γ. Ιωάννης, Πρόεδρος
Αργυρίου Χρήστος, Αντιπρόεδρος
Καραμπατζάκης Α. Κωνσταντίνος, Ταμίας
Πετρίδου Διαλεκτή, Γενικός Γραμματέας
Αυγερινάκη Κωνσταντίνα, Αναπληρωτής Ταμίας
Βασιλειάδης Ιωάννης, Αναπληρωτής Γ. Γραμματέας
Γραμματεύς Εμμανουήλ, Υπεύθυνος Τύπου, Έδρας Συλλόγου και Ιματιοθήκης