“Το Εμπράγματο και το Κτηματολογικό Δίκαιο σε διάλογο”

700
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την 9.12.23 η εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με τον συμβολαιογραφικό σύλλογο Έβρου, στην οποία συμμετείχαν ως εισηγητές η Καθ. Γιαννούλα Καρύμπαλη-Τσίπτσιου και ο επισκ. Λέκτορας Κωνσταντίνος Πλιάτσικας, με θέμα: “Το Εμπράγματο και το Κτηματολογικό Δίκαιο σε διάλογο”.
🎯 Οι εξαιρετικές εισηγήσεις προβλημάτισαν, διαφώτισαν και ενημέρωσαν τους παριστάμενους, οδηγώντας στην συνέχεια σε γόνιμο και ουσιαστικό διάλογο που ακολούθησε μεταξύ ιδεών και πράξης, θεωρίας και νομολογίας, δικηγορίας και συμβολαιογραφίας.
🎯Η πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Αλεξανδρούπολης κα. Ζαχαρούλα Τσιρτσίδου στον χαιρετισμό που απηύθυνε τόνισε την σημασία της βαθιάς γνώσης του Κτηματολογικού Δικαίου και την ευθύνη των νομικών επιστημόνων ( δικηγόρων, συμβολαιογράφων και δικαστών) για την ορθή εφαρμογή του, προκειμένου να διασφαλιστούν οι περιουσίες των πολιτών και των λοιπών εμπραγμάτων δικαιωμάτων τους.
🎯 Κοινό συμπέρασμα που προέκυψε από τον διάλογο είναι ότι : οι κτηματολογικές υποθέσεις πρόκειται να απασχολήσουν έντονα τους νομικούς, τους δικηγόρους της πράξης, τους δικαστές και τους συμβολαιογράφους.
🎯Την Ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης κ. Αργύριος Γκόγκολας, ο Πρόεδρος Πρωτοδικών Ορεστιάδας κ. Δημήτριος Θεοδωρακόπουλος, η Προϊσταμένη του Κτηματολογικού Γραφείου Αλεξανδρούπολης κα. Αλεξάνδρα Μπουντζιουκα, Δικηγόροι Αλεξανδρούπολης και Κομοτηνής, συνταξιούχοι Δικηγόροι Αλεξανδρούπολης, Συμβολαιογράφοι Αλεξανδρούπολης, Μηχανικοί, Μεσίτες και πλήθος κόσμου.