Το Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για την Αλεξανδρούπολη παρουσιάζει η Gastrade

771

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στο Νομαρχείο οι ανακοινώσεις της εταιρείας του LNG για τα λεγόμενα αντισταθμιστικά οφέλη προς την τοπική κοινωνία

Το πολυαναμενόμενο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για την Αλεξανδρούπολη θα παρουσιάσουν τα στελέχη της Gastrade την επόμενη Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, στις 12.30 το μεσημέρι, στο Νομαρχείο. Μάλιστα, η συγκεκριμένη ημερομηνία ενδέχεται να συμπέσει με την άφιξη του FSRU Αλεξανδρούπολης στο λιμάνι μας, την ίδια ημέρα. Εξάλλου, όπως είχε δηλώσει πριν περίπου δύο εβδομάδες ο Αντιπρόεδρος της Gastrade Κωνσταντίνος Σιφναίος, «η πλωτή μονάδα που ξεκίνησε από τη Σιγκαπούρη τέλη Νοέμβρη αναμένεται να φτάσει στην Αλεξανδρούπολη στις 17 Δεκεμβρίου».
Στην εκδήλωση αναμένεται να παρουσιαστούν οι παρεμβάσεις που σχεδιάζει η εταιρεία με άμεσο αποδέκτη την τοπική κοινωνία. Πρόκειται για τα λεγόμενα «αντισταθμιστικά οφέλη» που αναλαμβάνει να αποδώσει μία εταιρεία, όταν επενδύει σε έναν τόπο και μάλιστα με μία επένδυση τέτοιας κλίμακας.
Η περιοχή μας έχει ήδη επωφεληθεί στο πρόσφατο παρελθόν από αντίστοιχες πρωτοβουλίες, για παράδειγμα, της εταιρείας του διαδριατικού αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ, η οποία μέσα από ένα Πρόγραμμα Κοινωνικής Εταιρικής ύψους 11 εκατ. ευρώ, προχώρησε στη δωρεά 87 οχημάτων κοινής ωφέλειας – συμπεριλαμβανομένων και ασθενοφόρων, εκχιονιστικών μηχανημάτων και απορριμματοφόρων. Στο εν λόγω Πρόγραμμα περιλαμβάνονταν και άλλες, μικρότερες δωρεές και παρεμβάσεις.
Σημειώνεται πως μιλώντας πριν περίπου 1,5 χρόνο στον Maximum FM 93,6 και τον Δημήτρη Κολιό, ο Αντιπρόεδρος της Gastrade Κωνσταντίνος Σιφναίος είχε δηλώσει σχετικά:
«Για τα αντισταθμιστικά, καταρχήν λέω ναι, να μη θεωρηθεί ότι υπεκφεύγω. Θα πρέπει η συζήτηση να είναι ολιστική, όχι αποκομμένη και μεμονωμένη. Ειλικρινά, μας ενδιαφέρει τα όποια αντισταθμιστικά να έχουν ευρύτερη ωφέλεια στην πόλη. Θα ακούσουμε τις προτάσεις των φορέων. Αυτή την στιγμή δεν έχουμε κάτι συγκεκριμένο, όμως, κατά καιρούς έχουμε συζητήσει διάφορες ιδέες. Αυτό που θα θέλαμε από τη δική μας πλευρά είναι ό,τι κάνουμε να έχει όσο το δυνατό θετικότερο αντίκτυπο στο μεγαλύτερο δυνατό φάσμα των κατοίκων της περιοχής».

Το Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για την Αλεξανδρούπολη παρουσιάζει η Gastrade