Αλεξανδρούπολη: Μαθητές συνθέτουν ένα βίντεο για την Αναπηρία

657

Σύνταξη Μαρία Μανάκα

Τρεις εκπαιδευτικοί, ένας φωτογράφος και 500 μαθητές δημοτικών σχολείων της Αλεξανδρούπολης, εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν ένα βίντεο που άγγιξε τις καρδιές και το συναίσθημα μικρών και μεγάλων μαθαίνοντας τους το διαφορετικό που είναι δίπλα μας, που είμαστε εμείς.

Η ιδέα ξεκίνησε από την εκπαιδευτικό Χριστίνα Μπαρμπαγιάννη,  στήθηκε  μαζί με δυο άλλες εκπαιδευτικούς και ολοκληρώθηκε με την μαγική πινελιά του φωτογράφου Δημήτρη Αλεξούδη.

Ένα βίντεο που έχει ήδη ανέβει στην πλατφόρμα you tube  με την επωνυμία Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία οπoυ μαθητές των  σχολείων (δημ.σχ.Απαλού,11ο δημ.σχ.Αλεξ/πολης,Ειδικό δημ.σχ.Αλεξ/πολης,6ο δημ.σχ.Αλεξ/πολης, Δημ σχ Παλαγίας) αποδίδουν  στη νοηματική γλώσσα το τραγούδι του Μιχάλη Χατζηγιάννη –Κανένας Μόνος- ώστε  να μείνει στις καρδιές όλων , ώστε τα παιδιά να μάθουν να επικοινωνούν στη γλώσσα των ανθρώπων όπως μπορούν.

Η δημιουργία του βίντεο βγήκε αβίαστα σε χρόνο ρεκόρ αφού οι μαθητές συνεργάζονται ήδη εδώ και καιρό στο πλαίσιο  της συνεκπαίδευσης, με το Ειδικό δημοτικό σχολείο Αλεξανδρούπολης.

«Στόχος μας είναι  να βάλουμε στις ζωές μας τους πάντες δηλώνει στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η κυρία Χριστίνα Μπαρμπαγιάννη,  φτωχούς, πλούσιους  ,  ανάπηρους, ζητιάνους τους επιπόλαιους, νοητικά αδύναμους. Υπάρχει χώρος για όλους και αυτό ήταν η έμπνευση μας.»

Η μαγεία που πρόσφερε η συνεργασία του με τα παιδιά ήταν υπέροχη δηλώνει ο φωτογράφος Δημήτρης Αλεξούδης χαρακτηρίζοντάς το προτζεκτ  ως το ομορφότερο απ’ όσα του έχουν προταθεί στην καριέρα του. Μαγεμένος και από την συνεργασία του με τα παιδιά αλλά και από την ανταπόκριση του κόσμου που και στις δυο εκδηλώσεις που έγιναν την Κυριακή και την Δευτέρα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο.

Χριστίνα Μπαρμπαγιάννη (εκπαιδευτικός) – Δημήτρης Αλεξούδης (φωτογράφος)

https://www.youtube.com/watch?time_continue=269&v=fH67j5EfAbE&embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Fwww.ertnews.gr%2F&source_ve_path=Mjg2NjY&feature=emb_logo
ΕΡΤ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ