Πέντε βασικά αιτήματα θa περιλαμβάνει το κείμενο που θα υπογράψουν τα ένδεκα μέλη της επιτροπής αγώνα για την Νοσηλευτική Διδυμοτείχου τα οποία συνεδρίασαν διαδικτυακά και το οποίο θα παραδώσουν κατά την συνάντηση όπως προγραμματίζουν με τον Υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη.
Στη συνεδρίαση την οποία συγκάλεσε ο δήμαρχος Διδυμοτείχου συμμετείχαν, ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σουφλιου κ. Δαμασκηνός, οι τέσσερις βουλευτές του νομού, Χ. Δερμεντζόπουλος, Α Δημοσχάκης, Σ. Κελέτσης, Πάρης Παπαδάκης, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Χρ. Τοκαμάνης και Παρ. Πατσιουρίδης, οι καθηγητές της σχολής Κώστας Βαφειάδης, Ανδρέας Παπανδρούδης και ο διοικητής του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου Χρ. Καπετανίδης, ζητείται:
- να παραμείνει η Νοσηλευτική σχολή στο Διδυμότειχο είτε υπαγόμενη στο ΔΠΘ είτε στο ΔΙΠΑΕ
- να υπάρξει αλλαγή του νόμου που αφορά τον αποκλεισμό των δημοσίων υπαλλήλων να διδάξουν στα Πανεπιστήμια (όπως οι νοσηλευτές ΠΕ που δουλεύουν σε Νοσοκομεία δεν θα μπορούν να διδάσκουν σε σχολές )
- να αλλάξει η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στο 0,8 από 1 που είναι σήμερα
- η ενδυνάμωση της Σχολής με προκηρύξεις μελών ΔΕΠ
- η αναβάθμιση του παραρτήματος της Νοσηλευτικής σχολής σε Τμήμα.
Για το θέμα αυτό μίλησαν στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου και ο ωρομίσθιος καθηγητής της σχολής Κώστας Βαφειάδης.
Και οι δυο τόνισαν ότι είναι θέμα πολιτικής απόφασης η παραμονή της σχολής στο Διδυμότειχο εκτιμώντας ότι από την συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας θα φανούν οι προθέσεις της Κυβέρνησης.
«Αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι απλώς η Κυβέρνηση και το Πανεπιστήμιο περίμεναν να περάσει ο χρόνος και να αποδυναμωθεί το Πανεπιστήμιο. Σε αυτό βοήθησαν οι δυο τελευταίες κυβερνήσεις όπου με τα νομοσχέδια που ψήφισαν φέρνουν σε δύσκολη θέση και το Πανεπιστήμιο και τη Νοσηλευτική Αποφάσισαν να την κλείσουν αλλά ο Έβρος και το Διδυμότειχο είναι κάτι ξεχωριστό και πρέπει να το στηρίξουν», ανέφερε ο δήμαρχος Χατζηγιαννογλου.
«Έφθασε η ώρα των αποφάσεων» τονίζει ο καθηγητής της σχολής Κώστας Βαφειάδης προσθέτοντας ότι «ποτέ δεν είναι αργά για αγώνες.»
Έκανε μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά στην αείμνηστη Υπουργό Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου η οποία «με θάρρος πριν από 17 χρόνια παρ όλες τις αρνητικές εισηγήσεις δημιούργησε τη Σχολή».