Τουρκική ταινία με τον Αχμέτ Σαδίκ – Πάρης Παπαδάκης: Κοιμηθείτε εκεί στην Αθήνα

6028

Τουρκική ταινία με τον Αχμέτ Σαδίκ δημιουργεί κλίμα Κύπρου στη Θράκη

Ο Βουλευτής Έβρου με την ”Ελληνικ’ή Λύση” Πάρης Παπαδάκης ζητάει την παρέμβαση του υπουργείου εξωτερικών για την απόσυρση της ταινίας:

 

 

 

Η Αθήνα προς το παρόν ευρίσκεται σε φάση συνομιλιών για την διατήρηση του καλού κλίματος με την Τουρκία, το οποίο είναι αποκλειστικά κίνηση του Ερντογάν, και όχι δική μας

 

Περίεργες και άκρως ύποπτες κινήσεις των Τούρκων με ταινία για τον Αχμέτ Σαδίκ, και προσπάθεια “ αγιοποιήσεως του”, με αναφορά στην δήθεν καταπάτηση των δικαιωμάτων των Μουσουλμάνων της Δυτικής Θράκης, αποκαλύπτει τι ακριβώς ετοιμάζει η Άγκυρα στην χώρα μας.

Σύμφωνα με τον Έλληνα ειδικό κ. Μιχαηλίδη “η τουρκική κρατική προπαγάνδα εναντίον της Ελλάδας συνεχίζεται αμείωτη και στον κινηματογράφο. Έκαναν ταινία για τον γκρίζο λύκο Σαδίκ Αχμέτ από την Θράκη και την “καταπάτηση” των δικαιωμάτων της μουσουλμανικής μειονότητας. Στην Αθήνα εθελοτυφλούν επικίνδυνα. Γιατί;”

Ο Σαδίκ δραστηριοποιήθηκε στην Κομοτηνή με πολιτικό αγώνα σε συνεργασία με την Άγκυρα, για την δήθεν “περιφρόνηση από το ελληνικό κράτος των πολλών δικαιωμάτων των Τούρκων της Δυτικής Θράκης που ζουν στην Ελλάδα”.

Η ταινία συμπαραγωγής της TRT “Sadık Ahmet”, αναφέρει την ζωή και την δράση του στην μεγάλη οθόνη με στόχο το τουρκικό κοινό, δημιουργώντας συνθήκες ανάλογες με την Κύπρο πριν το 1974.

Τουρκική εφημερίδα μετέφερε δηλώσεις ενός εκ των πρωταγωνιστών της ταινίας ο  οποίος ξεστόμισε το εξής: «η δημιουργία της ταινίας για την ζωή του Σαδίκ είναι μια δήλωση ότι δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να επισκιαστεί η ταυτότητά μας και να περιοριστεί η ανεξαρτησία μας.

Ο Σαδίκ ως γιατρός, μπήκε σε έναν αγώνα που όχι μόνο θα θεράπευε σωματικές πληγές στη Δυτική Θράκη, αλλά θεράπευε και μαζικά δεινά όπως η αφομοίωση ( με την ελληνική κοινωνία), η αγνοία ή η στέρηση της εθνικότητάς μας.

Γι’ αυτό κάνουμε συνέντευξη τύπου για ένα σημαντικό έργο για εμάς. Μιλάμε για μια σημαντική προσωπικότητα της πρόσφατης ιστορίας που εγκατέλειψε τη ζωή του και αγωνίστηκε να σκορπίσει τα δεινά των τουρκικών μειονοτήτων πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο”.

Ο ίδιος ξεστόμισε αυτό που επιδιώκουν εδώ και πολλά χρόνια οι Τούρκοι περί “ αυτονομίας-ανεξαρτησίας” των “ Τούρκων” της Δυτικής Θράκης.

Πρόκειται για σχέδιο όχι του καθεστώτος Ερντογάν, αλλά για πάγια επιδίωξη της χώρα αυτής από το 1960 και έπειτα, με στόχο κάποια στιγμή την “ ενσωμάτωση” στο τουρκικό κράτος.

Πως θα γινόταν όμως ένα τέτοιο εγχείρημα κατά της Ελλάδος;

Φυσικά με την δημιουργία ανάλογης κατάστασης με την Κύπρο του 1974, σε συνδυασμό με ευνοϊκό για την Τουρκία διεθνούς περιβάλλοντος.

Η χώρα αυτή παρά τις τόσες προσβολές και εχθρικές κινήσεις σε ΗΠΑ-ΕΕ και ΝΑΤΟ, ακόμα και σήμερα χαίρει μεγαλύτερης εκτίμησης στις δυτικές ελίτ, αφήνοντας ελπίδες στο στρατοκρατικό-ισλαμικό καθεστώς της Άγκυρας για το μέλλον.

Η Αθήνα προς το παρόν ευρίσκεται σε φάση συνομιλιών για την διατήρηση του καλού κλίματος με την Τουρκία, το οποίο είναι αποκλειστικά κίνηση του Ερντογάν, και όχι δική μας.

Σκοπός είναι η αποκοίμιση της ελληνικής πλευράς, για να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος να υλοποιηθούν τα όποια σχέδια έχει η Τουρκία αυτό το διάστημα.Τα σημάδια όμως για το τι ετοιμάζει είναι εδώ και είναι μεγάλα για να αγνοηθούν πλέον.

pentapostagma.gr