“Αγωνιστική συνέχεια” κατά των φορολογικών μέτρων…

654
Έτοιμοι για “αγωνιστική συνέχεια” κατά των φορολογικών μέτρων οι επαγγελματικοί και επιστημονικοί φορείς του βορείου Έβρου
Ικανοποιητικά μαζική ήταν η συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα νέα φορολογικά μέτρα, που διοργάνωσαν επαγγελματικοί και επιστημονικοί φορείς του βορείου Έβρου στη Ν. Ορεστιάδα το μεσημέρι της Τετάρτης (22/11). Ελεύθεροι επαγγελματίες από διαφορετικούς επαγγελματικούς κλάδους βρέθηκαν στις 12 το μεσημέρι μπροστά από τη Δ. Ο. Υ. Ορεστιάδας και αντιπροσωπεία τους επέδωσε το κοινό ψήφισμα διαμαρτυρίας τους στην προϊσταμένη έφορο της Υπηρεσίας, αφού προηγουμένως αναγνώστηκε και στους συγκεντρωμένους . Αμέσως μετά, και παρά τη βροχόπτωση, οι συμμετέχοντες συμμετείχαν σε πορεία που κατέληξε στην κεντρική πλατεία της Νέας Ορεστιάδας. Η συμμετοχή στην κινητοποίηση αυξήθηκε σημαντικά κατά το πέρασμα της πορείας από το κέντρο της πόλης, καθώς την ακολούθησαν και οι καταστηματάρχες που έκλεισαν τα καταστήματά τους μετά τις 12 το μεσημέρι, για να δώσουν το “παρών” στη διαμαρτυρία. Η σχεδόν καθολική συμμετοχή των εμπόρων σχολιάστηκε πολύ θετικά από την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ορεστιάδας, Φιλιώ Μυλωνά, που σε δηλώσεις τόνισε πως “η σημερινή κινητοποίηση ήταν η αρχή”, αφού, όπως είπε, “εάν χρειαστεί, θα δοθεί αγωνιστική συνέχεια και θα είμαστε όλοι εδώ, πολλοί περισσότεροι και με καλύτερη οργάνωση. Ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσουμε τη λαίλαπα που έρχεται, γιατί τα αποτελέσματα του νέου φορολογικού θα είναι πολύ άσχημα και όλοι πρέπει να εμπεδώσουν τι μας περιμένει….”, κατέληξε στη δήλωσή της.
Ικανοποιημένη από τη συμμετοχή δήλωσε και η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας, Άννα Μεμετζή, “ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι ήταν πολύ μικρό το διάστημα προετοιμασίας της κινητοποίησης”, όπως σημείωσε. “Το δικηγορικό σώμα είναι μπροστά, στις επάλξεις, σε όλη την Ελλάδα, μαζί με όλους τους άλλους ελεύθερους επαγγελματίες. Στον βόρειο Έβρο οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουμε μείνει πολύ λίγοι λόγω των ιδιαίτερων προβλημάτων της περιοχής και δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, να μας παίρνουν τις ζωές μας….”, πρόσθεσε στη δήλωσή της μετά το τέλος της κινητοποίησης.
Το ίδιο ικανοποιημένος εμφανίστηκε στις δηλώσεις του και ο πρόεδρος των Λογιστών-Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών βορείου Έβρου, Απόστολος Σταυρίδης, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι “εάν κριθεί αναγκαία και επόμενη κινητοποίηση, η συμμετοχή θα είναι ακόμα πιο μαζική”. Ο ίδιος σχολίασε εμφατικά ότι “βλέποντας και τον προϋπολογισμό του 2024, διαπιστώνεται ότι μειώνεται ο φόρος συγκέντρωσης κεφαλαίου και των χρηματιστηριακών συναλλαγών” και διερωτήθηκε εάν τελικός σκοπός της κυβέρνησης είναι να πάρει από τις μικρές επιχειρήσεις τα χρήματα που θα μειωθούν από τη φορολογία των μεγάλων εταιρειών.
Ρεπορτάζ-Σύνταξη: Χρυσούλα Σαμουρίδου