Ο Άκης Πετρετζίκης στον Βόρειο Έβρο -(Βίντεο) Γεύσεις & Εικόνες Θράκης…

2837

Ο ΒΟΡΕΙΟΣ ΕΒΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ…

Αν το AKIS FOOD TOUR στη Λέσβο σας άνοιξε την όρεξη, πού να σας τα λέω για το ταξίδι μου στον βόρειο Έβρο.

Η περιοχή που βρίσκεται κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στο βορειότερο άκρο της χώρας δεν έχει καμία σχέση με άγονη γραμμή! Είναι ένα από τα πιο εύφορα και όμορφα μέρη που έχω δει στην Ελλάδα.

Στο Σουφλί: Με τους Έλενα Τσαλκοδήμη , Σταμάτη & Βάγια Μούτλια Τα Μεταξουργία Μουχταρίδη και τον Ευάγγελο Μπακαλούδη Το Κουκουλόσπιτο – Λαογραφικό Μουσείο Σουφλίου «Τα Γνάφαλα» και την Ελένη Μπορουλίτη, φτιάξαμε λαγγίτες και λουκάνικα και είδαμε τα κουκούλια  – το μετάξι Σουφλίου.

Στο Διδυμότειχο: Στην Κρεαταγορά Χρήστου Δελιντζή και την Σόνια Κιουρκτσή Το Action Off Road Club Έβρου, τον αντιπρόεδρο Στέλιο Κανατσιόπουλο Και τα μέλη: Θανάση Βλασακούδη, Νίκο & Θανάση Δανογλίδη, Θωμά Γώγου, Γιώργο Μάραλη, Χρήστο Δημητριάδη, Δημήτρη Γεωργακούδη, δοκιμάσαμε καβουρμά και αθλητικές δραστηριότητες δίπλα στον ερυθροπόταμο.

Στη Νέα Βύσσα Έβρου: Με Τασούλα Χατζηαγγελίδου, Δήμητρα Παπαδοπούλου, Γιώργο & Χρήστο Πεντίδη, είδαμε τα σκόρδα της Νέας Βύσσας και μιλήσαμε…Θρακιώτικα!

Στις Καστανιές Έβρου: Στο Nero Café Bar με τους Άννα & Παναγιώτη Φουκίδη , Ελένη Τσιομίδου Στη Νέα Ορεστιάδα: Την Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας και την Μαρία Ευθυμίου Τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ Δήμου Ορεστιάδας και τις Γιώτα Δημούδη, Νατάσα Αρβανιτίδου, δίπλα στον Άρδα φτιάξαμε…Μαλεμπί!