Βασίλης Βιλιάρδος: Για να γνωρίζουν οι Έλληνες το λόγο που πληρώνουν ακριβό το ηλεκτρικό ρεύμα

847
Βασίλης Βιλιάρδος Οικονομολόγος – Βουλευτής ”Ελληνική Λύση”
«#ΔΕΗ: Έκρηξη κατά +45,4% στα EBITDA (=κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων) για το εννεάμηνο του 2023 – Επαναλαμβανόμενο EBITDA ύψους 937 εκ. € το εννεάμηνο 2023 από 644 εκ. € το εννεάμηνο 2022».
Απλά για να γνωρίζουν οι Έλληνες το λόγο που πληρώνουν ακριβό το ηλεκτρικό #ρεύμα (από το οποίο αυξάνεται επίσης ο πληθωρισμός), τι αποτελέσματα για τους ίδιους έχει η #ιδιωτικοποίηση μίας κοινωφελούς επιχείρησης και πώς εξυγιαίνεται μία εταιρία – εις βάρος τους, εις υγείαν των κορόιδων δηλαδή στην καθομιλουμένη, όπως άλλωστε και οι τράπεζες.
Κάτι ανάλογο έχει συμβεί με τα νερά σε άλλες χώρες – ενώ αυτή είναι η συνταγή του κ. Χατζηδάκη, την οποία δοκιμάζει σήμερα για το κράτος, με τη νέα φορολογία/κεφαλικό χαράτσι των ελευθέρων επαγγελματιών.
Όπως λέγεται, θα ακολουθήσουν οι αγρότες, ενώ παράλληλα θα καταργηθούν αρκετές φοροαπαλλαγές – κάτι που είναι συνώνυμο με την αύξηση της φορολογίας, όπως είναι άλλωστε η διατήρηση των ίδιων φορολογικών συντελεστών στις αυξημένες τιμές. Θεωρεί εντελώς ανόητους τους Πολίτες – ελπίζοντας να μην έχει δίκιο.