Σακελλαροπούλου «Αίσιος Οιωνός – 23» -Έβρος: Ο ελληνικός λαός σας τιμά και σας εμπιστεύεται

6502

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Στον Έβρο για την άσκηση «Αίσιος Οιωνός» των ένοπλων δυνάμεων – Ο χαιρετισμός της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρακολούθησε την τελική φάση της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων «Αίσιος Οιωνός – 23», που πραγματοποιήθηκε στο Πεδίο Βολής – Ασκήσεων «Ψηλός Στάλος» στον Έβρο.

Μετά το πέρας της άσκησης, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας απηύθυνε χαιρετισμό στο προσωπικό που συμμετείχε.

Ακολουθεί ο χαιρετισμός της κυρίας Σακελλαροπούλου:

«Με ιδιαίτερη χαρά και αισθήματα υπερηφάνειας βρέθηκα σήμερα κοντά σας, εδώ στον ακριτικό Έβρο, προκειμένου να παρακολουθήσω την τελική φάση της άσκησης “Αίσιος Οιωνός – 23”, η οποία επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής εκπαίδευσης και μαχητικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας.

Σας συγχαίρω για τον άριστο συντονισμό των μέσων, την ακρίβεια της εκτέλεσης, καθώς και για το εξαιρετικό ηθικό και τον ζήλο που επιδείξατε όλοι οι συμμετέχοντες, σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό και ρεαλιστικό επιχειρησιακό σενάριο

Έχοντας επισκεφθεί μεγάλο αριθμό επιχειρησιακών μονάδων, είχα την ευκαιρία να επικοινωνήσω με τις γυναίκες και τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων, να γνωρίσω καλύτερα τον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από τα πολύπλοκα και καινοτόμα συστήματα και μέσα και να διαπιστώσω την άριστη κατάρτιση των στελεχών μας, που με αυταπάρνηση και αίσθημα ευθύνης υπερασπίζονται την εθνική μας ανεξαρτησία και την ασφάλεια της χώρας.

Σε μία περίοδο έντονων γεωπολιτικών αναταράξεων, οι Ένοπλες Δυνάμεις εγγυώνται την ακεραιότητα των συνόρων μας και αναμετρώνται καθημερινά με την ιστορία, δίνοντας τον αγώνα τους σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας σε γη, ουρανό και θάλασσα.

Ο ελληνικός λαός σας τιμά και σας εμπιστεύεται».

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.