Ισχυροί άνεμοι 10 μποφόρ στην Αλεξανδρούπολη: Πτώσεις δέντρων και ζημιές σε αυτοκίνητα

1196

Σύνταξη Αγγελική Μανουσέλη

Έντονες βροχοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι επικρατούν μέχρι και αυτή την ώρα στον Έβρο, εκτός της Αλεξανδρούπολης, στα πλαίσια της εξέλιξης του καιρικού φαινομένου Π, που από το πρωί πλήττει την περιοχή.

Αν και το φαινόμενο έχει εξασθενίσει από την πρωτεύουσα του νομού, εντούτοις μεγάλος αριθμός δένδρων ξεριζώθηκαν στην πόλη και στα περίχωρα του Δήμου με τους ανέμους να πνέουν στα 8 μποφόρ.

Όπως αναφέρει ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης Ηλίας Δαστεριδης 25 δένδρα περίπου έχουν πέσει ή ξεριζωθεί σε κεντρικά σημεία της πόλης, όταν για μικρό χρονικό διάστημα οι άνεμοι άγγιξαν τα 10 μποφόρ, προκαλώντας ζημίες σε δυο σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Συνεργεία του Δήμου επιχειρούσαν όλη την ημέρα για τον καθαρισμό της περιοχής. Πτώσεις δένδρων είχαμε και σε άλλα σημεία του νομού όπως το Πρωτοκκλήσι, το Φυλακτό και στην πόλη του Σουφλίου.

Η εικόνα στα ρέματα και τα ποτάμια του νομού είναι ικανοποιητική, καθώς είναι ακόμη άδεια, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Βασίλη Δελησταμάτη.

Λόγω της κακοκαιρίας δεν πραγματοποιήθηκε σήμερα το δρομολόγιο προς Σαμοθράκη.

Ρεπορτάζ: Μαρία Μανάκα ΕΡΤ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ