Ολοκλήρωσε τις εργασίες του στην Αλεξανδρούπολη το διεθνές συνέδριο με θέμα “Μετακινήσεις πληθυσμών”

958
Σε κλίμα συγκίνησης ολοκλήρωσε τις εργασίες του στη φιλόξενη Αλεξανδρούπολη το διεθνές συνέδριο με θέμα “Μετακινήσεις πληθυσμών, 1900-1951: ο κόσμος και η Θράκη”.
Ευχαριστούμε θερμά το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και τον κ. Ευάνθη Χατζηβασιλείου, γενικό γραμματέα του Ιδρύματος, καθώς και τους συνεργάτες του για την άψογη σε κάθε επίπεδο συνεργασία. Την κυρία Αγγελική Γιαννακίδου ψυχή του Ethnological Museum of Thrace και την συνεργάτιδα της κ. Βαλεντίνα Σωκράτους, τον Δήμος Αλεξανδρούπολης και την κυρία Ioanna Goulaptsi ειδική σύμβουλο επικοινωνίας του δήμου για την εξαίρετη συνεργασία και την μοναδική φιλοξενία καθώς και το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και τον πρόεδρό του κ. Κωνσταντίνο Φίλη επίσης για την άψογη σε κάθε επίπεδο συνεργασία!
Οι υψηλού επιστημονικού επιπέδου συμμετοχές και ανακοινώσεις, η κατάμεστη σε κάθε συνεδρία αίθουσα, το εγκάρδιο κλίμα μεταξύ διοργανωτών και συνέδρων, το ενδιαφέρον και η βαθιά συγκίνηση των ανθρώπων που παρακολούθησαν το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ της Μαρίας Ηλιού «Από τις δύο πλευρές του Αιγαίου, διωγμός και ανταλλαγή πληθυσμών, Τουρκία – Ελλάδα, 1922 – 1924» και την υπέροχη έκθεση “Σήκω Ψυχή μου” ! Εικόνες και μουσικές των προσφύγων του ’22, που έγινε στο Ιστορικό Μουσείο της πόλης, μετέτρεψαν το τριήμερο αυτό σε εμπειρία μοναδική!
Ευχαριστούμε την πόλη της Αλεξανδρούπολης και επιθυμούμε σύντομα να επιστρέψουμε κοντά στους υπέροχους ανθρώπους της με νέες πολιτιστικές δράσεις!