Διονύσης Κλάδης: «Λαϊκή Συσπείρωση» στις 8 Οκτώβρη

600

Από την αγορά της Αλεξανδρούπολης στάλθηκε το μήνυμα της εκλογικής ενίσχυσης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις 8 Οκτώβρη, στην περιοδεία που πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 26/9, με επικεφαλής το Διονύση Κλάδη, υποψήφιο Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

 

Σε ζεστό κλίμα, παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βιοπαλαιστές καταστηματάρχες, αλλά και εξαιτίας των πρόσφατων δραματικών γεγονότων που έζησαν με τις καταστροφικές πυρκαγιές, οι επαγγελματίες της πόλης συζήτησαν με το Διονύση Κλάδη για όσα τους βασανίζουν, από το σπίτι μέχρι και τη δουλειά, από την κατάσταση στην πόλη μέχρι και την ολοκληρωτική καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, την αγωνία για το φθινόπωρο που είναι μπροστά και τα πιθανά πλημμυρικά φαινόμενα.

 

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ανέδειξε τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων και των δημοτικών και περιφερειακών αρχών για τα προβλήματα της πόλης, το κυκλοφοριακό, την έλλειψη ελεύθερων χώρων στάθμευσης αλλά και χώρων πρασίνου, αθλητισμού και πολιτισμού. Υπογράμμισε πως όλα αυτά τα έργα, που θα μπορούσαν να δώσουν ανάσες στο λαό της πόλης, δεν βρίσκονται στις προτεραιότητες των παρατάξεων του συστήματος γιατί δεν αποφέρουν κέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους, όπως άλλωστε τα έργα για την αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία.

 

Παράλληλα ανέδειξε τις θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τη δραστική μείωση των δημοτικών τελών στα λαϊκά νοικοκυριά και τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, τη μείωση των τελών για τα τραπεζοκαθίσματα, την κατάργηση της προκαταβολικής πληρωμής τους, χαράτσια που προστίθενται στη δυσβάσταχτη κρατική φορολογία.

 

Ο Διονύσης Κλάδης υπογράμμισε πως για να γίνουν πράξη όλα τα παραπάνω απαιτείται να αλλάξουμε πορεία, να μπουν στον αγώνα πολλοί περισσότεροι και να αλλάξουν τους συσχετισμούς παντού. Για να σταματήσει η ανταποδοτικότητα να είναι το «ιερό ευαγγέλιο» της Τοπικής Διοίκησης για όλες τις κουτσουρεμένες υπηρεσίες που παρέχει. Να διεκδικήσουμε κρατική χρηματοδότηση για όλες τις σύγχρονες ανάγκες μας και να φορολογηθούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Γιατί όπως υπογράμμισε «δεν είναι δυνατό να πληρώνουν για παράδειγμα τα ίδια δημοτικά τέλη οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες με τις τράπεζες, τα μεγάλα εμπορικά κέντρα, τις αλυσίδες των σούπερ μάρκετ»