Έξι υποθέσεις απάτης – 24.050 ευρώ, λίρες και τιμαλφή

866

Την εξιχνίαση έξι υποθέσεων απάτης, εκ των οποίων οι δύο τετελεσμένες και οι τέσσερις σε απόπειρα, κατάφεραν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Διδυμοτείχου.

Και οι έξι περιπτώσεις διαπράχθηκαν την περασμένη Παρασκευή (22/09) σε Ορεστιάδα και Διδυμότειχο, και στις δύο από αυτές, οι δράστες πήραν από τα θύματά τους το ποσό των 24.050 ευρώ, λίρες και τιμαλφή.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μέλος σπείρας καλούσε τηλεφωνικά τους παθόντες, προσποιούνταν τον γιατρό νοσοκομείου και με πρόσχημα ότι κάποιο συγγενικό πρόσωπο είχε εμπλακεί σε τροχαίο και έχρηζε άμεσης χειρουργικής επέμβασης, απαιτούσε χρήματα και τιμαλφή για την παροχή των ιατρικών υπηρεσιών.

Άλλο μέλος της σπείρας, σε ρόλο «εισπράκτορα», μετέβαινε στις οικίες των παθόντων για να παραλάβει αυτά που είχαν συμφωνηθεί. Τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής,, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, προφανώς μετά από καταγγελίες πολιτών, συνελήφθη σε οικισμό της περιοχής Διδυμοτείχου ο αλλοδαπός που εμφανίστηκε να παραλάβει χρήματα και χρυσές λίρες από ηλικιωμένη.

Ο συλληφθείς παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ