“Υποτροφία Νίκος Καπετανίδης”

584
” Υποτροφία Νίκος Καπετανίδης”
Το σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης ανακοινώνει την υπογραφή της σύμβασης με το Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για την προκήρυξη της υποτροφίας ” Νίκος Καπετανίδης” του Ακαδημαϊκού έτους 2023-2024.
Με τις υπογραφές των Χρήστου Φραγκονικολόπουλου, προέδρου του Τμήματος και του Γιώργου Γεωργιάδη,προέδρου του σωματείου Δράσης Νίκος Καπετανίδης, υλοποιείται εις εκ των βασικών καταστατικών στόχων του σωματείου με την εμπλοκή του κορυφαίου Πανεπιστημίου της Ελλάδας στην ανάδειξη της ιστορικής προσωπικότητας του Εθνομάρτυρα Νίκου Καπετανίδη.
Το σύνολο του ποσού διατίθεται με πόρους του σωματείου Δράσης Νίκος Καπετανίδης ύστερα από μια γενναία προσφορά του Έλληνα ομογενή επιχειρηματία στο Μόναχο Τάσου Παπάζωφ μέσω του του ιστορικού Συλλόγου Ποντίων Μονάχου.
Για την επιτυχή ολοκλήρωση της προσπάθειας ευχαριστούμε και τον Δήμαρχο Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη που είχε και την σχετική ιδέα να θεσμοθετηθεί ένα βραβείο Καπετανίδη που τελικώς ορθώς με σύμφωνη γνώμη όλων μας μετατράπηκε σε υποτροφία.
Τα δύο μέρη,το Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης δεσμεύονται σε βραχύ χρονικό διάστημα να συνδιοργανώσουν ειδική εκδήλωση για την παρουσίαση της υποτροφίας αλλά και της Ιστορικής κληρονομιάς του Εθνομάρτυρα Νίκου Καπετανίδη.
Κοινός τόπος και στόχος είναι αυτή η συνεργασία να καρποφορήσει με την συνέργεια και ενεργό συμμετοχή της Δημοσιογραφικής κοινότητας της Θεσσαλονίκης και όλης της Ελλάδας γεγονός ήδη ορατό και αναμενόμενο.
Το σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης σας προσκαλεί:
Στην κεντρική εκδήλωση των Καπετανιδείων σε συνεργασία με την Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος που  θα λάβει χώρα: -Την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023. – Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου, Α1, Θεσσαλονίκη 546 36  ✓ Ώρα έναρξης 18.00 .
Σε ένα αφιέρωμα στην ζωή, δράση και θυσία του Εθνομάρτυρα Νίκου Καπετανίδη.  Καθώς και στην ηρωική μορφή του Αρμενίου δημοσιογράφου και εκδότη της εφημερίδας Agos Χραντ Ντινκ, αγωνιστή της Δημοκρατίας και της Αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων από το Τουρκικό κράτος ο οποίος δολοφονήθηκε το 2007 στην Κωνσταντινούπολη.
Πρόγραμμα εκδήλωσης.
” Νίκος Καπετανίδης – Χράντ Ντίνκ
Οι Απόστολοι της Αλήθειας και Αναγνώρισης” -Χαιρετισμοί επισήμων – Τιμητικές βραβεύσεις στην δημοσιογραφική κοινότητα για την απόφαση της να κηρύξει την 21η Σεπτεμβρίου ως ημέρα Νίκου Καπετανίδη για την Ελληνική Δημοσιογραφία. – Εκπρόσωπο Διοικητικού Συμβουλίου ΠΟΕΣΥ. – Εκπρόσωπο Διοικητικού Συμβουλίου  ΕΣΗΕΑ. – Εκπρόσωπο Διοικητικού Συμβουλίου ΕΣΗΕΜΘ.
Ομιλητές:
-Κώστας Καπετανίδης συγγραφέας απόγονος του Εθνομάρτυρα Νίκου Καπετανίδη.
“Σύνοψη δράσης, θυσίας και κληρονομιάς του Εθνομάρτυρα Νίκου Καπετανίδη”. -Χρήστος Γαλιλαίας καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης εκπρόσωπος της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος. ” Η θυσία του Χράντ Ντίνκ για την Αλήθεια και την Αναγνώριση της Γενοκτονίας του λαού της Αρμενίας από τους Τούρκους.
” Χορηγοί επικοινωνίας Εφημερίδα: Εύξεινος Πόντος e-pontos PapMedia