Τη δεύτερη φάση τοποθετήσεων αναπληρωτών αναμένουν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Έβρου

614

Τη δεύτερη φάση τοποθετήσεων αναπληρωτών αναμένουν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Έβρου, για να πληρωθούν τα κενά που έμειναν μετά την πρώτη φάση των τοποθετήσεων.

«Ο προγραμματισμός είναι οι συμπληρωματικές τοποθετήσεις να γίνουν γύρω στις 25 Σεπτεμβρίου, και τότε θα ξέρουμε τι καλύπτεται και τι μένει κενό», ανέφερε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ορεστιάδας, Νίκος Νικολαΐδης.

Ο ίδιος εξήγησε πως στην παρούσα φάση διαπιστώνονται κενά, της τάξης του 30%-40%, στις ειδικότητες, και της τάξης του 50% περίπου στην ειδική αγωγή και τους εκπαιδευτικούς της παράλληλης στήριξης.

Επίσης, δεν έχουν γίνει ακόμη οι προσλήψεις για τις τάξεις υποδοχής, που δίνουν βαρύτητα στο μάθημα της ελληνικής γλώσσας. Σε ό,τι αφορά τα πρώτα συμπεράσματα των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ο κ. Νικολαΐδης σημείωσε ότι «από την πρώτη συνάντηση που έγινε με τον νέο υπουργό, διαπιστώθηκε καλύτερη προσέγγιση σε ό,τι αφορά τη συμπεριφορά αλλά και τα θέματα που τέθηκαν, ωστόσο δεν ξετυλίχτηκε ακόμη η πολιτική που θέλει να ακολουθήσει η νέα ηγεσία στα ζητήματα για τα οποία συγκρουστήκαμε με την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου.

Ελπίζουμε ότι θα υπάρχει καλύτερο επίπεδο διαλόγου, τον οποίο με την προηγούμενη υπουργό δεν το είχαμε…», κατέληξε ο κ. Νικολαΐδης.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ