Ένα σημαντικό επιστημονικό και πολιτιστικό κεφάλαιο ο Δρ αρχαιολόγος-πολιτικός μηχανικός Αθανάσιος Γουρίδης!

953

Ένα σημαντικό επιστημονικό και πολιτιστικό κεφάλαιο ο Δρ αρχαιολόγος-πολιτικός μηχανικός Αθανάσιος Γουρίδης!

Ο Θανάσης Γουρίδης δεν χρειάζεται συστάσεις!

Είναι απόλυτα ταυτισμένος με την ιστορία και τον πολιτισμό του Διδυμοτείχου! Είναι ο πλέον αξιόπιστος εκπρόσωπος του εντός και εκτός συνόρων! Έχει κάνει πολλά για τη γενέτειρα του και έχει όλες τις προϋποθέσεις για να κάνει περισσότερα! Ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλύτερα από όλους ότι η ιστορική καστροπολιτεία πρέπει να αφήσει πίσω έναν ιδιότυπο επαρχιωτισμό που την πνίγει και να γίνει η πρωτεύουσα του βυζαντινού κλέους και της πολυπολιτισμικότητας!

Εκεί βρίσκεται η δύναμη της ταυτότητας κι εκεί πρέπει να αναζητηθεί το μέλλον της! Μια πόλη με 8.000 χρόνια συνεχούς ιστορίας είναι κάτι το αδιανόητο να μην μπορεί να βρει τον βηματισμό και τον δυναμισμό της! Έχει καταπληκτικό παρελθόν και μπορεί να ελπίζει σε ένα ελπιδοφόρο μέλλον!

Ο Θανάσης Γουρίδης ως ένας άνθρωπος ανοιχτών οριζόντων μπορεί να συμβάλλει με τις δυνάμεις του στην επανεκκίνηση όλων των ζωντανών πολιτιστικών δυνάμεων για μια νέα πορεία της ιστορικής πολιτιστικής πρωτεύουσας της Θράκης!

Επείγει μια βιώσιμη πολιτιστική πρόταση και τοπική κουλτούρα που θα γίνει ο πλοηγός της σε ένα νέο και αντάξιο της ιστορίας του μέλλον!

Ένας αυθεντικός άνθρωπος της γνώσης,της δράσης και του πολιτισμού!

Μόνο καλά λόγια για τον Θανάση Γουρίδη!

Για πρώτη φορά κατέρχεται στον εκλογικό στίβο με την παράταξη του υποψήφιου δημάρχου Χρήστου Τοκαμάνη “Επί το Έργον”!

ΠΗΓΗ: https://voreasmagazin.blogspot.com/2023/09/blog-post_66.html?spref=fb&fbclid=IwAR0hOktYNKfN2HtI8ilKcgsvvW_16G_LXgs5KMXo6Tpw43QHk9TtL6zhdVE

Το βιογραφικό του Θανάση Γουρίδη

Φίλες και φίλοι.
Είμαι ο Αθανάσιος Γουρίδης του Ιωάννη και της Μαρίας, διδάκτωρ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, πολιτικός μηχανικός και αρχαιολόγος-ιστορικός τέχνης. Γεννήθηκα το 1961 στα Βρυσικά Διδυμοτείχου, ενώ κατάγομαι από τη γειτονική Κυανή. Είμαι παντρεμένος με την Όλγα Μουτιάκα και έχουμε δύο κόρες, την Ιωάννα και τη Δήμητρα.
Από το 1989, αρχή της επαγγελματικής μου ενασχόλησης με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και σε όσους φορείς εργάστηκα, τον Δήμο Διδυμοτείχου, τη Δημοσυνεταιριστική Έβρου, την Αναπτυξιακή Εταιρεία Περιφέρειας Διδυμοτείχου και, μέχρι σήμερα, τον Δήμο Σουφλίου, όπως και το Υπουργείο Πολιτισμού, θεωρώ ότι έχω προσφέρει σημαντικό έργο στους τομείς της προετοιμασίας και διαχείρισης εθνικών και κοινοτικών προγραμμάτων, του επιχειρησιακού σχεδιασμού και διεύθυνσης , των μελετών και της επίβλεψης έργων υποδομών και ανάπτυξης, με ιδιαιτέρως σημαντική τη συνεισφορά μου στην αρχαιολογική έρευνα, αλλά και την αποκατάσταση ιστορικών κτιρίων, μεταξύ των οποίων και πολλών παλαιών ναών, σε ολόκληρο τον Νομό Έβρου, αλλά και τη Νοτιοανατολική Βουλγαρία.
Η εθελοντική προσφορά μου στην πόλη και τον Δήμο Διδυμοτείχου επικεντρώνεται κυρίως στον τομέα του πολιτισμού, με τη δημιουργία και λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, της Λέσχης και του Δημοτικού Κινηματογράφου, του Κέντρου Διεθνών Συναντήσεων Νέων Καλλιτεχνών και με ποικίλες άλλες δράσεις, όπως εκατοντάδες ξεναγήσεων, διαλέξεις, παρουσιάσεις σε Εθνικά και Διεθνή Συνέδρια και διδασκαλία σε εκπαιδευτικούς οργανισμούς Ελλάδας και Βουλγαρίας (Κατάρτιση, Σχολεία, Πανεπιστήμια).
Επίσης, η συγγραφική μου δράση, που αφορά στη Μηχανική και την ιστορία της, την Περιφερειακή Ανάπτυξη, τις Διεθνείς Συνεργασίες και την Τοπική Ιστορική Τοπογραφία, στο μεγαλύτερό της βαθμό επικεντρώνεται στο Διδυμότειχο και την περιοχή του, με πέντε σχετικά βιβλία-μονογραφίες και μεγάλο αριθμό άρθρων, μελετών, οδηγών κ.λπ., σε έξι γλώσσες, που προβάλλουν και αυξάνουν τη γνώση για τον τόπο μας και τη σημασία του.
Έχοντας αυτό το ιστορικό, αποφάσισα να συμμετάσχω στη διαδικασία των δημοτικών εκλογών με τον ενωτικό συνδυασμό «Επί το έργον», με υποψήφιο Δήμαρχο τον Χρήστο Τοκαμάνη, με διάθεση προσφοράς, αποφασιστικότητα και γνώση, προκειμένου από την πλευρά μου να συνεισφέρω στην ανάκαμψη και ανάπτυξη του Δήμου μας.