Γιάννης Ζαμπούκης: Καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά

622
Γιάννης Ζαμπούκης Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης
Ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά, που τελέστηκε σήμερα το πρωί στο Δημοτικό Σχολείο της Παλαγίας, έχει τεράστια σημασία για όλους.
Όχι μόνο για τους κατοίκους του οικισμού.
Έχει τεράστια σημασία για όλους επειδή αποτελεί ένα περίτρανο παράδειγμα, πως με θέληση και πίστη, μπορούμε να διεκδικήσουμε και να ξεπεράσουμε κάθε πρόκληση.
Ακόμα και κάθε καταστροφή. Και μαζί με όλους εσάς, ως παράταξη υπό την έμπνευση και την καθοδήγηση του Γιάννη Ζαμπούκη, το αποδεικνύουμε εδώ και τέσσερα χρόνια, πως δε μας τρομάζουν τα δύσκολα.
Ούτε κατά τη διάρκεια της πανδημίας που μας κράτησε όλους σαν φυλακισμένους για σχεδόν δύο χρόνια. Ούτε όταν επί 4 χρόνια δίναμε και δίνουμε μάχη, ως μειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, απέναντι σε μια συστρατευμένη αντιπολίτευση που δε λογαριάζει τίποτα μπροστά στις μικρο-πολιτικές της επιδιώξεις.
Και σταθήκαμε στην πρώτη γραμμή, όταν η πύρινη λαίλαπα μας χτύπησε την πόρτα.
Βγήκαμε μπροστά, δώσαμε τη μάχη και καταφέραμε να συνεισφέρουμε κι εμείς στο μεγάλο αγώνα. Ποτέ δεν είπαμε πως μόνοι μας τα καταφέραμε.
Όπως ποτέ δεν είπαμε πως μόνοι μας “ξανα-φτιάξαμε” το δημοτικό σχολείο που κάηκε. Ως δημοτική αρχή, κάναμε αυτό που έπρεπε. Διεκδικήσαμε, πιέσαμε, συντονίσαμε, φροντίσαμε ώστε το σχολείο να παραδοθεί έγκαιρα.
Και το καταφέραμε ΜΑΖΙ.
Καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά.
Σε όλους τους μαθητές. Σε όλους τους φοιτητές,
Και σε όλους τους γονείς που φροντίζουν ώστε οι αυριανοί δημότες και δημότισσες, να αποκτήσουν σήμερα, τα εφόδια που θα τους επιτρέψουν αύριο, να γίνουν χρήσιμα μέλη της κοινωνίας.