Ένα ψηφοδέλτιο με πολύ αξιόλογους ανθρώπους, που τους διακρίνει η ποιότητα σκέψεων και θέσεων

888
Γράφει ο Μπάμπης Καζάκης Υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό ”Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία”
Ζούμε στην βορειότερη και πιο απομακρυσμένη περιφέρεια της χώρας.
Εν τούτοις όμως, η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχει τεράστια συγκριτικά πλεονεκτήματα. Λαμβάνοντας υπόψη, τόσο την γεωγραφική της θέση όσο και το γεωφυσικό κάλλος που διαθέτει (ακόμη και μετά τις τεράστιες εγκληματικές καταστροφές που είχε τραγική συνέπεια και την απώλεια ανθρώπινων ζωών) δεν της αξίζει να παραμείνει ουραγός.
Για την κατάντια αυτή βέβαια ευθύνονται οι τελευταίες διοικήσεις της περιφέρειας όπως η σημερινή (η οποία απαρτίζεται στην ουσία από δύο παρατάξεις της Νέας Δημοκρατίας και μία τού ΠΑΣΟΚ), που καθοδηγούνται πλήρως από τα κόμματα που έριξαν την χώρα στα βράχια, κι έχουν φέρει την περιφέρεια σε πολιτική-διοικητική οκνηρία.
Σκεφτείτε ότι, όχι μόνο δεν γίνονται έργα υποδομών ή συντήρηση αυτών των παλαιών που υφίστανται, αλλά ούτε παρεμβάσεις που απαιτούν ελάχιστο ακόμα και σχεδόν μηδενικό κόστος.
Μάλιστα στην τωρινή διοίκηση, δεν κράτησαν ούτε τα προσχήματα, αφού η μία από τις παρατάξεις της Νέας Δημοκρατίας έγινε ένα σώμα με την παράταξη του ΠΑΣΟΚ, για να εξυπηρετήσουν καλύτερα τα συμφέροντα που τους στηρίζουν.
Η περιφέρεια χειμάζεται και εγκαταλείπεται από τους νέους, θυμίζοντάς εποχές, σαν αυτή της ναζιστικής κατοχής και της μαζικής μετανάστευσης του 50′ και του 60′.
Μια κοινωνία χωρίς νεολαία δεν έχει κανένα μέλλον.
Για τους λόγους αυτούς, αποδέχθηκα με χαρά και τιμή την πρόταση να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ. Ένα ψηφοδέλτιο με πολύ αξιόλογους ανθρώπους, που τους διακρίνει η ποιότητα σκέψεων και θέσεων, μιας παράταξης που υπό τον Κώστα Κατσιμίγα, στο απερχόμενο συμβούλιο έκανε τη διαφορά με τις προτάσεις και τίς θέσεις της.
Με πανάξιο διάδοχο του Κώστα Κατσιμίγα, τον Στέργιο Ηλιόπουλο ως επικεφαλής της παράταξης, που με τη μεγάλη αυτοδιοικητική του εμπειρία, τις προτάσεις του και τις θέσεις του, έχει δώσει ήδη την ώθηση στην παράταξή για την ανατροπή.
Επίσης θεωρώ πολύ σημαντική, την εμπειρία του Στέργιου Ηλιόπουλου ως εκπροσώπου των εργαζομένων, διότι μπορεί η περιφέρεια να μην έχει άμεσες αρμοδιότητες για τα εργασιακά θέματα, υπάρχει όμως η δυνατότητα να παίξει σημαντικό ρόλο στην προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων, καθώς αυτά καθορίζουν και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιφέρειας, ενώ είναι και από τους πιο κύριους παράγοντες αλλαγής πλεύσης του μοντέλου της περιφέρειας, που δύναται να γίνει πόλος έλξης κι επιστροφής των νέων μας.
Μην ξεχνάμε πως η καλύτερη θωράκιση, η καλύτερη άμυνα μιας περιοχής, είναι η ανάπτυξη και η ευημερία του λαού της.
Σας καλώ να στηρίξετε το ψηφοδέλτιο της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ, διότι απλά μας αξίζει μια καλύτερη ποιότητα ζωής και πρέπει να την κερδίσουμε!