Η Σαμοθράκη ανήκει σε όλους τους Σαμοθρακίτες

856
Μια δημόσια παρέμβαση της Σαμοθρακίτισσας Άννας Δεληγιάννη Τσιουλπά – Φιλολόγου και συγγραφέα.
“Η Σαμοθράκη ανήκει σε όλους τους Σαμοθρακίτες “
Για Νίκο Γαλατούμο:”Αρκετό καιρό περίμενα, σιωπούσα γιατί δεν ήθελα να εναντιωθώ σε έναν άνθρωπο που ενέκρινα την υποψηφιότητά του, μιας και είμαι υπέρ του να δοκιμάζει κανείς αλλά και να δοκιμάζεται.
Στο πρώτο πέτυχε αλλά απέτυχε στο δεύτερο.”
Η Σαμοθρακιτίσσα φιλόλογος και συγγραφέας ευχήθηκε καλή επιτυχία στον υποψήφιο δήμαρχο Σαμοθράκης κ Αθανάσιο Βίτσα εξηγώντας ταυτόχρονα στην παρέμβαση της τους λόγους απομάκρυνσης της από την επιλογή που είχε κάνει (στις προηγούμενες εκλογές) στο πρόσωπο δηλαδή του Νίκου Γαλατούμου.
Αναφέρει στην δημόσια τοποθέτηση της:
“Αρκετό καιρό περίμενα, σιωπούσα γιατί δεν ήθελα να εναντιωθώ σε έναν άνθρωπο που ενέκρινα την υποψηφιότητά του, μιας και είμαι υπέρ του να δοκιμάζει κανείς αλλά και να δοκιμάζεται.
Στο πρώτο πέτυχε αλλά απέτυχε στο δεύτερο.
Ο δημαρχιακός θώκος είναι μία πρόκληση αλλά δεν είναι για όλους.Γιατί δεν είναι ιδέα είναι και έργο, έργο προόδου, που όσο κι αν φιλοδοξούσαμε, δεν το είδαμε.Δεν είδαμε δηλαδή να βγαίνει ο δήμαρχος από το πόστο του ,να επικοινωνεί τα προβλήματα του νησιού, να εναντιωθεί κάποιες φορές και στο ίδιο του το πόστο.
Δεν θέλαμε δα ταξίδια στη Σελήνη αλλά τα αυτονόητα. Δυστυχώς ήταν πολλά και συχνά τα “κατηγορώ” που ναι μεν αφορούσαν ποιον άλλον παρά την αντιπολίτευση αλλά ουδεμία σχέση είχαν με το έργο της δημοτικής αρχής αυτής καθαυτής.
Υπερβόσκηση, θερμά λουτρά, κάμπινγκ, ακύρωση εν μέρη του ίδιου του οικισμού των Θέρμων με κατάληψη χώρων καίριων, που καθιστούσαν αδύνατη τη διέλευση πολιτών-τουριστών…Στο ερώτημα “ποιος είμαι εγώ” που απαιτείται συχνά δεν βοηθάει η αλαζονεία υπό την έννοια ότι τα καταφέρνω παντού και δεν κάνω λάθη.
Θεωρώ ότι εδώ υπερίσχυσε όχι το τι προσόντα τελικώς έχω αλλά το πάθος της εξουσίας και της επιβολής που αφανίζει πρόσωπα.Δεν είδα να καταπίνει τα λόγια του πατώντας τον εγωισμό του.Κι αν ο κόσμος χτίζει τα όνειρά του στους ώμους ενός δημάρχου εδώ γκρεμίστηκαν.Δεν είδα για παράδειγμα να κάνει κάτι για τους υδραύλακες που τους έκανε σημαία απεναντίας λόγω έλλειψης ελέγχου και έρευνας κάποιος έχτισε παρανόμως τον περίβολο του σπιτιού κατά μήκος του υδραύλακα μέσα σε αυτόν, ο οποίος είναι δημόσιο αγαθό και δεν πρέπει να κλείνει για κανένα λόγο Μετά τα παραπάνω και με όσα συνέβησαν απανωτά τούτο το καλοκαίρι, πλήττοντας πολλούς, ελπίζω ο καθένας να λάβει τα επίχειρά του.Η Σαμοθράκη ανήκει σε όλους τους Σαμοθρακίτες και έχουμε λόγο όλοι για την επίτευξη της προόδου της.”