Γιώργος Χατζηγεωργίου: Απάντηση στα ψεύδη “κατοίκου” του Άβαντα

951

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Άβαντα Αλεξανδρούπολης Γιώργος Χατζηγεωργίου

 

Βάζει τα γεγονότα στην πραγματική τους διάσταση.

Απαντάει στον ”κάτοικο” του Άβαντα που όπως λέει με τα ψέματά του προσβάλει όχι μόνο τον ίδιο αλλά και όλους τους ανθρώπους που ζούνε πραγματικά στον Άβαντα.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Προέδρου του Άβαντα Γιώργου Χατζηγεωργίου:

”Υπάρχει ένα δημοσίευμα ενός “κατοίκου” του Άβαντα που με τα ψέματά του προσβάλει όχι μόνο τον ίδιο αλλά και όλους τους ανθρώπους που ζούνε πραγματικά εδώ στον Άβαντα.
Εκεί λοιπόν που ο 70χρονος κατέβασε από το χάραμα έως την νύχτα ολο το βουνό και έσωσε μόνος του όλο το χωριό, ήταν πέντε υλοτόμοι του συνεταιρισμού του Άβαντα με εντολή του Δασάρχη Αλεξανδρούπολης και άλλοι γείτονες εθελοντές και όχι μόνο, που έκοβαν τα δέντρα. Επίσης την ώρα που δεν υπήρχε κανείς όπως λέει από τον Δήμο στον Άβαντα, ο Αντιδήμαρχος και υπεύθυνος πολιτικής προστασίας ήταν στο σπίτι πολύτεκνου συγχωριανού μας μόλις λίγα σπίτια πιο πέρα και έκοβε με άλλους δέντρα που εφάπτονταν στο σπίτι της πολύτεκνης οικογένειας. Πριν από αυτό ήμασταν με τον αντιδήμαρχο και άλλους στο ανατολικό μέρος του οικισμού στο λατομείο προκειμένου να γίνουν ζώνες ασφαλείας και μάλιστα εκεί ξέχασα το αυτοκίνητο μου που έσωσα την τελευταία στιγμή από την φωτιά, γιατί έφυγα με το αυτοκίνητο της πολιτικής προστασίας που οδηγούσε ο αντιδήμαρχος.
Από το μεσημέρι που δόθηκε από το 112 εντολή εκκένωσης του οικισμού ήταν και ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και η ηγεσία της αστυνομίας και έγινε συντονιστικό στην αίθουσα στην πλατεία του χωριού για την εκκένωση τού οικισμού. Υπήρχε στην πλατεία ένα λεοφωρείο από την Δήμο για μεταφορά ανθρώπων στην πόλη. Νωρίτερα ήταν στο χωριό δύο κυρίες από το Πολυκοινωνικό του Δήμου από το βοήθεια στο σπίτι και βοηθούσαν στην μεταφορά ηλικιωμένων με ειδικά οχήματα μισθωμένα από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης. Ο Αντιδήμαρχος και υπεύθυνος πολιτικής προστασίας του Δήμου ήταν παρών την προηγούμενη μέρα πολύ πριν την ΒΙΠΕ Αλεξανδρούπολης μαζί μας όταν με εθελοντές του χωριού κάναμε αντιπυρικές ζώνες για να σώσουμε αρχικά την Βιομηχανική περιοχή. Την ημέρα επίσης που αναφέρει στο άρθρο ότι δεν υπήρχαν μηχανήματα του Δήμου στο χωριό ήταν ένα Γκρειντερ, δύο jcb, ένας φορτωτής του Δήμου και έκαναν ζώνες στο βόρειο κομμάτι του Άβαντα. Από τα μηχανήματα υπάρχουν εικόνες στη δημοσίευση εκείνη την ημέρα της δέλτα τηλεόρασης και μάλιστα στις δηλώσεις που έκανα αναφέρομαι σε όλα αυτά.
Εκείνη την ώρα με εντολή του Δημάρχου παραχωρήθηκε η αυλή του δημοτικού σχολείου του Άβαντα, και μπήκε κοπάδι με ζώα από μαντρί της περιοχής που καταστράφηκε και έτσι σώθηκαν τα ζώα τελευταία στιγμή.
Μέρες πριν παραχωρήθηκε το γήπεδο του Άβαντα για την μεταφορά των αδέσποτων από το καταφύγιο προκειμένου να μην κινδυνέψουν τα ζώα από την φωτιά. Την επόμενη μέρα με τον αντιδήμαρχο αλλά και με υπαλλήλους του Δήμου ξεκινήσαμε την κατάσβεση οικίας από αναζωπύρωση με όχημα του Δήμου μέχρι να έρθει το πυροσβεστικό όχημα και μάλιστα εκείνη την ώρα ήταν συνεργείο της τηλεόρασης Alpha και είχαν live από το σημείο, όπου έγινε και έκρηξη φιάλης.
Από την προηγούμενη μέρα σε συνεννόηση με την ΔΕΥΑΑ του Δήμου Αλεξανδρούπολης κατευθύναμε στην κύρια δεξαμενή του χωριού μια ακόμη γεώτρηση για να υπάρχει αφθονία νερού και ενημέρωσα το χωριό με μήνυμα.
Αυτά όλα σας τα καταθέτω υπεύθυνα τα είδα με τα μάτια μου γιατί ως πρόεδρος του χωριού ήμουν όλες τις μέρες εκεί μέσα στην μάχη μαζί με πολλούς εθελοντές του χωριού που είδαν πραγματικά την αλήθεια.
Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα χρειαζόταν να γράψω όλα αυτά τα γεγονότα, αλλά τα ψεύδη έφτασαν μέχρι και τα μεγάλα, πανελλήνιας εμβέλειας κανάλια και πρέπει να μπει ένα τέλος επιτέλους σ αυτό.
(σας παραθέτω ότι προσωπικά και μόνο ντοκουμέντα έχω από αυτά που ανέφερα πιο πάνω)”