Άμεση ενέργεια: Μαζικό αίτημα ακύρωσης των υποδομών φυσικού αερίου – Μια πρόταση του Παύλου Γεωργιάδη

6951

Ο Παύλος Γεωργιάδης εδώ και πέντε χρόνια προσπαθεί να εξηγήσει με κείμενα και παρεμβάσεις ότι οι επενδύσεις στο φυσικό αέριο δεν θα βοηθήσουν την Αλεξανδρούπολη.

Άμεση ενέργεια μετά την κόλαση που υπέστη η Αλεξανδρούπολη: μαζικό αίτημα ακύρωσης των υποδομών φυσικού αερίου, για τις οποίες ποτέ κανένας Αλεξανδρουπολίτης δεν ρωτήθηκε, και καμία διαβούλευση ποτέ δεν έγινε. Εκεί θα δείξει το πολιτικό του ύψος το πολιτικό προσωπικό του τόπου. Αν δεν έχουν το σθένος να το διεκδικήσουν, υπερασπίζοντας το συμφέρον και την επιβίωση του τόπου, ας απομακρυνθούν. Τη φυση δεν θα τη φέρουν πίσω τα λεφτά των ενεργειακών κολοσσών. Αν δεν μπορεί να δημιουργηθεί ένα τοπικό κίνημα ακύρωσης των οικοκτόνων συμφερόντων, τότε η μαύρη έρημος είναι δυστυχώς μονόδρομος.”

Δεν πρόκειται να τρέξει ούτε ένα λίτρο αέριο στους αγωγούς, όλα αυτά δεν εξυπηρετούν το συμφέρον της περιοχής.

Πρέπει να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους πολίτες της Αλεξανδρούπολης που θέλουν να ενημερωθούν, να μάθουν, να δράσουν. Training και capacity building γιατί πρέπει να αλλάξουν όλα. Αν δεν υπάρξει υγιής αντίδραση σε αυτή την καταστροφή, τότε είναι θέμα χρόνων να ζήσουμε τα ίδια σε επίπεδο χώρας, όχι νομού.