Τη Δευτέρα 28 Αυγούστου ξεκινά η υποβολή αιτήσεων πρώτης αρωγής για τους πυρόπληκτους

955
Ανακοίνωση από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης.
Οι πυρόπληκτοι δημότες μας των οποίων οι οικίες (πρώτη κατοικία και δευτερεύουσα κατοικία) έχουν υποστεί ζημιές ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥΣ από τις πυρκαγιές μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Αθλητισμού προκειμένου να παραλάβουν την αίτηση και να ενημερωθούν για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για αποζημιώσεις ζημιών ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ, στην οδό Καρτάλη 2, Πολυκοινωνικό Δήμου Αλεξανδρούπολης (στο φουαγιέ του Πολυκοινωνικού). Τηλ.: 2551350239.
Η υποβολή αιτήσεων ξεκινάει από την Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023 και θα διαρκέσει 45 ημέρες, δηλ. ως και την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023.
Οι πυρόπληκτοι των οποίων οι οικίες έχουν υποστεί ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ, θα απευθύνονται στην ΔΑΕΦΚ Βορείου Ελλάδος, με αίτηση στη Δ/νση: Ναυαρίνου 28, Καλαμαριά Θεσ/νικης, μετά από ανακοίνωση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αφού πραγματοποιηθεί η οριοθέτηση του Δήμου. Ο Δήμος θα ενημερώσει σχετικά τους ενδιαφερόμενους δημότες του, μετά την έκδοση σχετικής Υπουργικής Απόφασης.
Όσους από τους ενδιαφερόμενους δεν έχει επισκεφτεί ακόμα η επιτροπή ΔΑΕΦΚ του Υπουργείου ή η Επιτροπή καταγραφής ζημιών του Δήμου παρακαλούμε να το δηλώσουν στους κατά τόπους Προέδρους κοινοτήτων, ή να στείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνση: vvas@alexpolis.gr , προκειμένου να προγραμματιστεί νέα επίσκεψει από τις εν λόγω επιτροπές.
Ό,τι αφορά σε ζωϊκό και φυτικό κεφάλαιο, πάγια και αποθηκευμένα προϊόντα κτλ αρμόδιοι είναι οι κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ. Για τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Αλεξανδρούπολης, της Μάκρης, τον Άβαντα, Αισύμη, Συκορράχη, Κίρκη οι ενδιαφερόμενοι θα απευθύνονται στην κα Θεοδωρίδου Μαρίνα, από την Τρίτη 29 Αυγούστου 2023, στο τηλ 2551350083.
Για τα χωριά Δημοτικής Ενότητας Τραϊανούπολης αρμόδια είναι η κα Κούπα Άννα-Μαρία από Τρίτη 29.08.2023, στο τηλ. 2551089903 και για τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Φερών αρμόδια είναι η κα Παπάζογλου Βασιλική από Δευτέρα 28.08.2023, στο τηλ. 2555350049.
Ό,τι αφορά σε γεωργικές και κτηνοτροφικές επιχειρήσεις, αποθήκες, γεωργικά μηχανήματα και οχήματα, καθώς και εμπορικές επιχειρήσεις αρμόδια είναι η Επιτροπή καταγραφής ζημιών της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, η οποία θα βγάλει ανακοίνωση σύντομα για τα τηλέφωνα στα οποία θα απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι για πληροφορίες και αιτήσεις.