Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Άνιση μάχη με τις φλόγες – Κάηκαν σπίτια και ένα μοναστήρι

5453

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη, για την κατάσβεση της οποίας ενισχύονται συνεχώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Μεγάλος αντίπαλος οι ισχυροί άνεμοι. Οκτώ οικισμοί έχουν μέχρι στιγμής εκκενωθεί. Μήνυμα του 112 και στην πόλη της Αλεξανδρούπολης για τους πυκνούς καπνούς. Συγκλονιστικές εικόνες.

Εκτός ελέγχου μαίνεται το πύρινο μέτωπο στην Αλεξανδρούπολη, με τις Πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη για να περιορίσουν τη φωτιά, κάτι που δυσκολεύουν σημαντικά οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπάρχουν αναφορές για καμένα σπίτια στα χωριά Αετοχώρι και Πεύκα από όπου πέρασε νωρίτερα.

Η αντιδήμαρχος Τραϊανούπολης, Ελένη Ιντζεπελίδου, επιβεβαίωσε ότι μεγάλο μέρος του μοναστηριού του Ιωάννη του Θεολόγου, έχει υποστεί ζημιές από τη φωτιά.

“Είναι πολλές οι εστίες και οι άνεμοι πολλοί ισχυροί. Σε ένα χωριό στα Πεύκα έχουν καεί σπίτια. Έχει καεί το μοναστήρι του Ιωάννη του Θεολόγου και κάποια σπίτια στο Αετοχώρι. Αν οι πληροφορίες μου είναι σωστές έχουν καεί τρία σπίτια στα Πεύκα, ενώ στο Αετοχώρι έχουν καεί κάποιες αυλές σπιτιών.

Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση. Είμαστε σε απόγνωση αυτή τη στιγμή γιατί ήδη σε τέσσερα σημεία έχει πολύ ισχυρή φωτιά. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής είναι ισχυρές, αλλά σε λίγο νυχτώνει”.