Αλεξανδρούπολη: Πόλωση και αντεγκλήσεις …με όπλο το Νερό!!

947

Και εκεί που περιμένεις να δεις μια ανακοίνωση για τις τιμές του νερού στο…Δήμο Διδυμοτείχου, έρχεται στην Αλεξανδρούπολη ο συνδυασμός ”Πόλη και Πολίτες – Βαγγέλης Λαμπάκης” και λίγο-πολύ παθαίνει ”Διδυμότειχο”…που εκεί τα προβλήματα ύδρευσης είναι τεράστια!

Αυξήσεις λέει στις τιμές του νερού στην Αλεξανδρούπολη αν ξαναεκλεγεί η σημερινή δημοτική αρχή και το υποστηρίζει από τις διάφορες συνεντεύξεις του προέδρου της ΔΕΥΑΑ Χαράλαμπου Μιχαηλίδη.
Και επειδή μέχρι αυτή την στιγμή, για το συγκεκριμένο θέμα επίσημη απάντηση από την ΔΕΥΑΑ δεν υπάρχει, εμείς πρέπει να πούμε ότι:
Σήμερα στην Αλεξανδρούπολη ισχύουν δυο πράγματα:
1. Η τιμολογιακή πολιτική του νερού της Αλεξανδρούπολης, βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα για να είναι προσιτό το νερό σε όλους τους πολίτες και 2. Το κυβικό κοστίζει στην πόλη της Αλεξανδρούπολης στο 1,10 ευρώ ενώ στους οικισμούς είναι 0,60 έως 0,80 λεπτά του ευρώ.
Ταυτόχρονα βάζουμε στην ”συζήτηση” και μια δήλωση του προέδρου της ΕΔΕΥΑ Γιώργου Μαρινάκη που πριν λίγο καιρό έλεγε:
”Οι αυξήσεις στο νερό οφείλονται στο ενεργειακό κόστος – Μας άφησαν στο έλεος του Θεού”
Φέρνοντας ως παράδειγμα τον Δήμο Ρεθύμνης:

«Εδώ υπάρχει μία παραπληροφόρηση. Λυπάμαι, αλλά και ο υπουργός ή είναι πληροφορημένος ή επιθυμεί την παραπληροφόρηση. Το 2020, αφού μιλάμε για το Ρέθυμνο, οι λογαριασμοί της ΔΕΗ ήταν 2.600, το 2021 ήταν 3.338, το ’22 είμαστε στα 6 εκατ. και φέτος 2023 τους πρώτους δύο μήνες είμαστε 1.340. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι αυτό το κόστος δεν έχει μετακυλιστεί ποτέ στους πολίτες, ούτε με την αύξηση των τιμολογίων χρόνια τώρα».

 

Η ανακοίνωση του συνδυασμού ”Πόλη και Πολίτες – Βαγγέλης Λαμπάκης”:
”ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟ ΝΕΡΟ 67% ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΞΑΝΑΒΓΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ!
Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ προανήγγειλε αυξήσεις στο νερό για τους κατοίκους των οικισμών μας.
Ακούσαμε διάφορες συνεντεύξεις του σε ραδιόφωνα και σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε, τα νοικοκυριά των οικισμών θα χρειαστεί να επιβαρυνθούν ετησίως ένα ποσό από 400 έως 500 ευρώ!
Διεμήνυσε μάλιστα πως θα κόψει την παροχή νερού σε κτηνοτροφικές μονάδες.
Δεν τα βγάζουμε όλα αυτά από το μυαλό μας.
Αν δεν μας πιστεύετε, ψάξτε να ακούσετε να τα λέει ο ίδιος.
Πιο συγκεκριμένα μίλησε για αλλαγή της τιμολογιακής πολιτικής στους οικισμούς από 60 ευρώ τον χρόνο στα 100 ευρώ τον χρόνο (αύξηση 67% !!!)
Αναφέρει ξανά, πως πρέπει να γίνει αύξηση από 0,65 ευρώ/κυβικό σε 0,80 ευρώ/κυβικό.
Ήδη από τον Μάρτιο έκανε τις πρώτες του αναφορές σε αυξήσεις του νερού και σε συνέντευξή του εκείνο το διάστημα, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ ο Μπάμπης, είπε πως στους οικισμούς πληρώνουν 40 – 50 ευρώ τον χρόνο και θα πρέπει να γίνει 80 ευρώ τον χρόνο.
Κάνοντας και μια πρόσφατη αναδρομή στο παρελθόν να θυμίσουμε πως ο Μπάμπης είναι ο πρόεδρος που έστειλε δελτίο τύπου με κάποια παλτό για τα οποία έκανε έρευνας αγοράς, αντί να στείλει την ανακοίνωση της επιχείρησης.
Είναι αυτός που κάπνιζε σε κλειστό δημόσιο χώρο την ώρα ζωντανής συνεδρίασης του Δημ Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη, γράφοντας τους νόμους στα παλιά του παπούτσια.
Και όχι μόνον αυτά.
Τώρα ξέρετε τι σας περιμένει αν ξαναβγεί πρόεδρος ο Μπάμπης!
It’s up to you.”
Εμείς αυτό που βλέπουμε είναι ότι ξεκίνησε ο προεκλογικός αγώνας για τα καλά…
Πόλωση και αντεγκλήσεις …με όπλο το Νερό!!

Γνώμη μας: Η συζήτηση θα έπρεπε να περιοριστεί στην ίδρυση της ”Ρυθμιστικής Αρχής” για το νερό, την υποστελέχωση και την ενεργειακή κρίση…

Περιμένουμε την συνέχεια!