Επιμελητήριο Έβρου: Υπογραφή Μνημονίων Συνεργασίας με τα Επιμελητήρια της Σεβάστειας και της Αδριανούπολης

897
Υπογραφή Μνημονίων Συνεργασίας με τα Επιμελητήρια της Σεβάστειας και της Αδριανούπολης
Πολυμελής αντιπροσωπεία από τα τουρκικά Επιμελητήρια της Αδριανούπολης και της Σεβάστειας επισκέφθηκαν το Επιμελητήριο Έβρου. Στόχος της επίσκεψης ήταν η επικαιροποίηση του μνημονίου συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ του Επιμελητηρίου Έβρου και του αντίστοιχου της Αδριανούπολης και η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Επιμελητηρίου Έβρου και του αντίστοιχου της Σεβάστειας.
Της αντιπροσωπείας προΐσταντο ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Αδριανούπολης κος Hilmt Sezai Irmak, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Επιμελητηρίου Αδριανούπολης κος Emre Alp και ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Σεβάστειας κος Zaki Ozdemir.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην σύσφιξη των σχέσεων συνεργασίας μεταξύ των τριών Επιμελητηρίων τόσο στον επιχειρηματικό κλάδο, όσο όμως και στον τουριστικό καθώς όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου κος Τοψίδης «το Επιμελητήριο Έβρου είναι ένα από τα λίγα Επιμελητήρια της Ελλάδας με Τουριστικό Τμήμα, ακριβώς επειδή αντιλαμβανόμαστε τον Τουρισμό ως αναπτυξιακό εργαλείο για την περιοχή μας».
Οι πρόεδροι των τουρκικών Επιμελητηρίων και οι επιτελείς τους έδωσαν μεγάλη βαρύτητα και στην διεκδίκηση και υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων που αφορούν την επιχειρηματικότητα και την επιμελητηριακή κοινότητα εν γένει, και με
δεδομένο ότι το Επιμελητήριο Έβρου διαθέτει σχετική τεχνογνωσία και εξειδικευμένους συνεργάτες, συμφωνήθηκε η συνεργασία και στον συγκεκριμένο τομέα.
Την τριμερή συνάντηση παρακολούθησε και ο Πρόξενος της Ελλάδας στην Αδριανούπολη κος Αριστείδης Ραδιόπουλος.
Από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Έβρου, παρέστη στην τριμερή συνάντηση η Κούλα Λεγγέτση