Σταύρος Σταυράκογλου: «Οι ανάγκες της Αλεξανδρούπολης χρίζουν μιας τεχνοκρατικής προσέγγισης»

5454

Ο υποψήφιος δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης Σταύρος Σταυράκογλου, επικεφαλής του συνδυασμού «ΑΡΧΗ», φιλοξενήθηκε στο evros24.gr από τον Σάκη Σταυρίδη, για μια πρώτη συνέντευξη, δύο μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023, με στόχο να σκιαγραφηθεί μια εικόνα του προεκλογικού του προγράμματος.

Στην πρώτη ερώτηση του Σάκη Σταυρίδη «γιατί υποψήφιος στο δήμο της Αλεξανδρούπολης και γιατί τώρα» η απάντηση του Σταύρου Σταυράκογλου ήταν ξεκάθαρη: «Συναντήθηκε με πολλούς ανθρώπους που έχουμε την ίδια συναντίληψη και διαμορφώσαμε μια διαφορετική πρόταση για το Δήμο της Αλεξανδρούπολης. Το γιατί τώρα, έχει να κάνει με τις ανάγκες του νέου ρόλου της Αλεξανδρούπολης που χρίζουν μιας τεχνοκρατικής προσέγγισης τόσο στην καθημερινότητα των πολιτών όσο και στην απελευθέρωση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της».

Τα κριτήρια επιλογής των συνεργατών και υποψηφίων συμβούλων της παράταξη «ΑΡΧΗ» είναι ένας συνδυασμός εμπειρίας με το νέο, με στόχο να διαμορφωθεί μια ομάδα που θα έχει βάθος χρόνου προς όφελος του δήμου Αλεξανδρούπολης. Οι λέξεις ουσίας συναντίληψη, κόκκινες γραμμές, διαφάνεια και λογοδοσία δένουν όλους τους υποψήφιους μεταξύ τους.

Αναλυτικά όλα όσα ειπώθηκαν στην συνέντευξη του Σταύρου Σταυράκογλου στον Σάκη Σταυρίδη:

Σε ερώτηση του Σάκη Σταυρίδη, πως θα είναι η επόμενη ημέρα, της διαχείρισης της ανάπτυξης που όλοι βλέπουμε ότι έρχεται στην Αλεξανδρούπολη, ο Σταύρος Σταυράκογλου απάντηση πως ήδη η παράταξή του έχει ολοκληρώσει ένα πρόγραμμα των πρώτων 100 ημερών το οποίο θα ανακοινώσει στο τέλος Αυγούστου. «Ξέρω ότι θα υπάρξουν δυσκολίες αλλά δεν με φοβίζει αυτό. Το πρόγραμμά μας έχει βατό πλάνο, συγκεκριμένες κοστολογημένες προτάσεις και είναι κατανοητό για τον κάθε δημότη» σημείωσε.

Παράλληλα πιστεύει πως είναι υλοποιήσιμο γιατί έχει διαμορφωθεί με τη συνεργασία φορέων και κατοίκων των οικισμών που είναι γνώστες των προβλημάτων.

Οι βασικές αρχές του προγράμματος της παράταξης «ΑΡΧΗ» είναι πρώτον η διαφάνεια, η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, η ανάπλαση υποδομών φιλικών προς τους πολίτες, η κοινωνική μέριμνα με τη δημιουργία Κοινωνικού Ταμείου και φυσικά ο τουρισμός που μπορεί να απογειωθεί στην περιοχή μας με ανάδειξη και δημιουργία νέων κλινών και τη διοργάνωση δράσεων επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου.

Ο Σταύρος Σταυράκογλου σημείωσε ακόμα την ιδιαίτερη σημασία που έχει για εκείνον και το δήμο του μέλλοντος ο πρωτογενής τομέας. Ανήγγειλε τη δημιουργία ξεχωριστής Διεύθυνσης Πρωτογενούς Τομέας και ξεχωριστής αντιδημαρχίας της τοπικής κοινότητας Φερών.

Μια από τις άμεσες προτεραιότητες του Σταύρου Σταυράκογλου θα είναι η απομάκρυνση του ΚΤΕΛ από το κέντρο της Αλεξανδρούπολης, που πιστεύει ότι είναι εύκολο να γίνει με την καλή θέληση και συνεργασία, αφού τόσο ο Δήμος, οι πολίτες όσο και η ίδια η επιχείρηση του ΚΤΕΛ θέλουν το ίδιο πράγμα.

Δείτε αναλυτικά όλα όσα ειπώθηκαν στην συνέντευξη του Σταύρου Σταυράκογλου στον Σάκη Σταυρίδη:

https://www.youtube.com/watch?v=1stipM8Qdoo
https://www.evros24.gr/o-stayros-stayrakogloy-sto-evros24-gr-oi-anag/?fbclid=IwAR0ekAAtpMoXawACl_YYbFSaMBzMgQgRqArJEvlIOdk_PUMYfX_RoBRvfck