Σε ανενεργά σπίτια στα χωριά του Τριγώνου ζουν 28 νέοι διεθνείς καλλιτέχνες και μάς καλούν στο τριήμερο CoΦέστιβαλ

420

Από την Παρασκευή 21 έως και την Κυριακή 23 Ιουλίου διοργανώνεται το 3ήμερο πολιτιστικό φεστιβάλ “CoΦέστιβαλ‘23” στο Τρίγωνο του Δήμου Ορεστιάδας, με πρωτοβουλία της καλλιτεχνικής ομάδας CoTranspose.

Για το θέμα μίλησαν το πρωί της Δευτέρας (17/7) από το studio του Ράδιο Έβρος, καλεσμένες στο Εβροσκόπιο, οι διοργανώτριες Ελένη Τσομπανίδου και Ελένη Βουλτσίδου, καθώς και ο Joseph O’Connor, συμμετέχων καλλιτέχνης που τις τελευταίες μέρες φιλοξενείται στα Δίκαια Ορεστιάδας.

Ο Jo δραστηριοποιείται καλλιτεχνικά εκεί μαζί με άλλους καλλιτέχνες από Λιθουανία, Ολλανδία, Αργεντινή, Χιλή, Ισπανία, Ινδία, Γερμανία, Μ. Βρετανία, από Θεσσαλονίκη, Βόλο, Αθήνα, αλλά και από τον Έβρο.

Νέοι άνθρωποι δημιουργούν ελεύθερα και προάγουν την Τέχνη τους, ανακαλύπτοντας καινούρια ερεθίσματα μέσα από την τοπική κουλτούρα αλλά και τους ίδιους τους ανθρώπους που ζουν στα χωριά του Τριγώνου.

“Είναι πολύ φιλόξενοι όλοι“, λέει ο Jo και “βρίσκω διαφορετικά πράγματα εδώ από όσα έχω στη ζωή μου”. “Όλες οι δράσεις μας είναι ανοιχτές σε όλους και χωρίς εισιτήριο, δωρεάν για τον κόσμο“, διευκρινίζει η Ελένη Βουλτσίδου, γιατί “αυτή είναι φιλοσοφία μας: να ανταλλάσσουμε και να μοιραζόμαστε τα πράγματα, να τα κάνουμε όλα μαζί, εξ ου και το όνομα της συλλογικής δράσης περιφραστικά: Co (μαζί) Transpose (ανταλλάσσουμε, μετατοπίζουμε)”, εξηγεί η Ελένη Τσομπανίδου:

Ράδιο Έβρος 97.1 | radioevros.gr