Υγεία: Να τραγουδάτε 5 λεπτά την ημέρα

1663
Πώς επηρεάζει το τραγούδι την υγεία;
1. Τραγουδώντας συντονίζει το σώμα στις “σωστές” δονήσεις που αυξάνουν τη ζωντάνια μας.
2. Κατά τη διάρκεια του τραγουδιού δημιουργούνται ειδικά βιοχημικά στον ανθρώπινο εγκέφαλο – ενδορφίνες, που μας βοηθούν να νιώθουμε ηρεμία και χαρά.
3. Βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος, γεγονός που έχει ευεργετική επίδραση στα φωνητικά αγγεία, τις αμυγδαλές και τους λεμφαδένες. Αυτό ενισχύει σημαντικά την τοπική ανοσία – με απλά λόγια, κρυώνουμε λιγότερο συχνά.
4. Η βελτιωμένη παροχή αίματος κατά τη διάρκεια του τραγουδιού οδηγεί σε αυξημένη εγκεφαλική δραστηριότητα: ο εγκέφαλος αρχίζει να λειτουργεί πιο εντατικά, η μνήμη βελτιώνεται, το άτομο αντιλαμβάνεται κάθε πληροφορία ευκολότερα.
5. Η βελτίωση της παροχής αίματος στο κεφάλι αναζωογονεί το σώμα και βελτιώνει την κατάσταση του δέρματος.
6. Το τραγούδι είναι πολύ χρήσιμο στις πνευμονικές ασθένειες, γιατί όχι μόνο αντικαθιστά τις ασκήσεις αναπνοής, αλλά συμβάλλει και στην ανάπτυξη σωστής αναπνοής, κάτι που πχ μειώνει σημαντικά την όξυνση (επιδείνωση) του άσθματος.
7. Οι τακτικές ασκήσεις τραγουδιού χορωδίας αυξάνουν τα επίπεδα ανοσοσφαιρίνης-Α και υδροκορτιζόνης, που αποτελούν σημάδια καλής ανοσίας.
8. Προς το παρόν, αναπτύσσονται τεχνικές για την αντιμετώπιση του τραύλισμα μέσω του τραγουδιού και βοηθούν στη βελτίωση της λεξικής.
9. Το τραγούδι χρησιμοποιείται επίσης για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας: σε περίπτωση παρορμητικού αισθήματος πείνας σε παχύσαρκους ανθρώπους, συνιστάται να τραγουδάτε τουλάχιστον δύο ή τρία τραγούδια.
Προσέξτε κορίτσια! Το τραγούδι βελτιώνει τη ροή του αίματος στην περιοχή του κεφαλιού και γενικά αναζωογονεί το σώμα, βελτιώνοντας την κατάσταση του δέρματος.
Αυτοί είναι και οι λόγοι για τους οποίους είναι απαραίτητο να τραγουδάτε τουλάχιστον πέντε λεπτά την ημέρα.
Το τραγούδι έχει παρόμοια αποτελέσματα με τη σωματική άσκηση.