90χρονος δρομέας έκανε παγκόσμιο ρεκόρ στην Αλεξανδρούπολη

8299

Η ιστορία του συγκλονίζει και δίνει έμπνευση σε όλους μας

Η ιστορία του 90χρονου Παναγιώτη Δούση είναι ξεχωριστή και την κατέγραψε με συνέντευξή της, που κάνει το γύρο του facebook, η Μαρία Πολύζου, Ελληνίδα πρώην πρωταθλήτρια στίβου.

Ο ηλικιωμένος είναι παράδειγμα προς μίμηση, αφού από το 2014 που διαγνώστηκε με καρκίνο ξεπέρασε κάθε ελπίδα ζωής που του έδιναν οι γιατροί και συνεχίζει να αγωνίζεται και να μην τα παρατάει. Κατά τη διάρκεια του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Βετεράνων αθλητών στίβου που έγιναν στο εθνικό στάδιο της Αλεξανδρούπολης, έκανε παγκόσμιο ρεκόρ στα 5000 μέτρα βάδην στην κατηγορία του με επίδοση στα 34 λεπτά.

Νίκησε τον καρκίνο
Ο ίδιος περιέγραψε την περιπέτεια που έζησε με τον αιφνιδιαστικό καρκίνο, πως τον αντιμετώπισε και πως επέστρεψε… στο τρέξιμο! «Πριν 10 χρόνια έτρεχα ένα απόγευμα 20 χλμ προπόνηση και το επόμενο πρωί είχα δυνατό πόνο. Πήγα στον γιατρό, έκανα γαστροσκόπηση, μου είπε ότι έχω καρκίνο στο στομάχι και πέντε ημέρες ζωής. Μου είπε να πάω σε Νοσοκομείο στην Αθήνα, που μου είπαν ότι έχω τρεις ημέρες ζωής. Μου αφαίρεσαν όλο το στομάχι. Ελπίδα δεν υπήρχε καμία. Μου είπαν ότι θα κάτσω μέσα στο Νοσοκομείο τουλάχιστον 2μιση με 3 μήνες, αλλά σε 8 ημέρες βγήκα από το Νοσοκομείο. Μου είπαν ότι θα μπορούσα να τρέξω μετά από 1 χρόνο, αλλά μετά από 3 μήνες ακριβώς πήγα στην Κεφαλονιά, όπου έτρεξα 5 και 10 χλμ, όπου βγήκα πρώτος. Έμειναν άφωνοι» διηγήθηκε.

Σα να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, τον τελευταίο χρόνο έχει κάνει άλλα τρία χειρουργεία, από τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο, όπου όπως είπε αφαίρεσε μέρος των εντέρων του, τη σπλήνα, τη χολή και πολλές κοίλες. Αλλά τίποτα δεν τον πτόησε κι ήρθε στην Αλεξανδρούπολη για να τρέξει στους αγώνες!

«Να σηκωθούμε από τους καναπέδες»
Πώς όμως καταφέρνει παρόλα όσα έχει περάσει να βρίσκει δύναμη και μάλιστα να τρέχει ανταγωνιστικά σε αγώνες; «Ψυχική δύναμη» απαντά και διηγείται: «με το φαγητό που τρώω, απορώ πως περπατάω, όχι πως τρέχω. Οι γιατροί έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά»

Όσο για το μήνυμά του, αυτό είναι «να σηκωθούμε όλοι από τις καρέκλες και τους καναπέδες, να τρέχουμε, το τρέξιμο είναι υγεία».

https://xronos.gr/athlitika/90hronos-dromeas-ekane-pagkosmio-rekor-stin-alexandroypoli?fbclid=IwAR3SozKtME8C-ohBz6uZ1WYb8RXOv-sz6et9lnfXdKitSM7yTPe7qTtbVkc