ΔΠΘ: Στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ το έργο της κατασκευής των κτιριακών εγκαταστάσεων του Τμήματος Ιατρικής

517

Στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ εκ νέου με απόφαση του Περιφερειάρχη Χρ. Μέτιου εντάσσεται το έργο της κατασκευής των κτιριακών εγκαταστάσεων του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης το οποίο χρηματοδοτείται με πόρους ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ .

 

Το έργο είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας το καλοκαίρι του 2017 και είχε ξεκινήσει να κατασκευάζεται στα τέλη του 2020, διακόπηκε όμως μετά την κήρυξη της αναδόχου εταιρείας ως έκπτωτης από το Πρυτανικό Συμβούλιο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου λόγω καθυστερήσεων, κακοτεχνιών και άλλων προβλημάτων στην εκτέλεσή του.

 

Το έργο μεταξύ περιλαμβάνει τρία μεγαλύτερα και δυο μικρότερα αμφιθέατρα, τέσσερις αίθουσες διδασκαλίας, γραμματεία και τους κοινούς χώρους του Τμήματος (αίθουσα συνεδριάσεων, κυλικείο κλπ). ενώ το τμήμα του περιβάλλοντος χώρου που θα κατασκευαστεί θα είναι έκτασης 10.200 τετραγωνικών μέτρων.

 

«Παραμένουμε πιστοί στην προτεραιότητα που έχουμε θέσει τα τελευταία χρόνια ως Διοίκηση της Περιφέρειας να στηρίζουμε την ανάπτυξη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου ώστε να διαδραματίζει το ρόλο που μπορεί σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό,» σχολίασε σε δηλώσεις του ο κ. Μέτιος, υπογραμμίζοντας πως «το Πανεπιστήμιο αποτελεί έναν από τους βασικότερους μοχλούς ανάπτυξης της περιοχής και η μοίρα του είναι κοινή με αυτήν της Περιφέρειάς μας.»

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ