Από την Αλεξανδρούπολη ο νέος Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης

607
Νέος Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης ο Στάθης Κωνσταντινίδης απο την Αλεξανδρούπολη …
Νέος υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης ορίστηκε ο Ευστάθιος Κωνσταντινίδης. Ο κ. Κωνσταντινίδης γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.
Είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και ασκεί μαχόμενη δικηγορία από το 1996. Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Διαθέτει επίσης Διδακτορικό της Νομικής του Τομέα Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και μιλά Αγγλικά και Ιταλικά.
Διετέλεσε Διοικητής στη Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας «Ο Άγιος Παντελεήμονας» από το 2004 μέχρι το 2007. Επίσης υπήρξε υποδιοικητής στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης από το 2007 μέχρι το 2008. Συμμετείχε στην Επιτροπή Διοίκησης του φορέα παιδικής μέριμνας «Φιλοξενία» για παραμελημένα παιδιά.
Άσκησε καθήκοντα Συντονιστή Κοινωνικών Υποθέσεων στη Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας. Πολιτεύθηκε για πρώτη φορά στις εκλογές του Μαΐου 2012 και εξελέγη πρώτος σε σταυρούς βουλευτής στην Π.Ε. Κοζάνης στις εθνικές εκλογές του Ιουλίου 2019, του Μαΐου και του Ιουνίου του 2023.