Διάγγελμα Β.Πούτιν-Αντιμετωπίζουμε πραξικόπημα–Είναι προδοσία–Θα υπερασπιστούμε την Ρωσία με κάθε κόστος

5933

Ξεκίνησε το έκτακτο διάγγελμα του Β.Πούτιν με τον Ρώσο πρόεδρο να κάνει λόγο για πραξικόπημα και εσχάτη προδοσία.

Επιβεβαιώνονται απόλυτα οι πληροφορίες του WarNews247 που πρώτο από χτες το βράδυ μετέδωσε τις σοβαρές εξελίξεις

Μεταξύ άλλων, ο Β.Πούτιν ανέφερε:

«Απευθύνομαι στους πολίτες της Ρωσίας, στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, των υπηρεσιών επιβολής του νόμου και των ειδικών υπηρεσιών, στους στρατιώτες και τους διοικητές που πολεμούν τώρα στις θέσεις μάχης τους, αποκρούοντας τις εχθρικές επιθέσεις – το κάνουν με ηρωικό τρόπο. Σήμερα μίλησα για άλλη μια φορά με τους διοικητές όλων των κατευθύνσεων. Απευθύνομαι επίσης σε όσους παρασύρθηκαν σε μια εγκληματική περιπέτεια με δόλο ή απειλές, προχωρώντας σε ένα σοβαρό έγκλημα – μια ένοπλη εξέγερση»

«Η Ρωσία δίνει την πιο σκληρή μάχη για το μέλλον της, όλος ο μηχανισμός της Δύσης είναι εναντίον μας. Η Ρωσία θα αμυνθεί, πρόκειται για προδοσία, για πισώπλατο μαχαίρωμα και αναφέρομαι στην προσπάθεια να διχαστεί η κοινωνία μας».

«Πιστεύω ότι θα διατηρήσουμε και θα υπερασπιστούμε ό,τι είναι αγαπητό και ιερό για εμάς. Μαζί με τη μητέρα πατρίδα μας, θα ξεπεράσουμε κάθε δοκιμασία και θα γίνουμε ακόμη πιο δυνατοί. Θα προστατεύσουμε τόσο τον λαό μας όσο και την κρατική μας υπόσταση από κάθε απειλή, συμπεριλαμβανομένης της εσωτερικής προδοσίας, και αυτό που αντιμετωπίζουμε είναι η προδοσία»

«Η κατάσταση στο Ροστόφ παραμένει δύσκολη, η δουλειά των κυβερνητικών οργάνων έχει μπλοκαριστεί, αλλά θα κάνουμε τα απαιτούμενα βήματα για να σταθεροποιηθεί»

-Η Ρωσία διεξάγει έναν σκληρό αγώνα για το μέλλον της, ολόκληρη η στρατιωτική και πληροφοριακή μηχανή της Δύσης στρέφεται εναντίον της Ρωσίας, είπε αρχικά ο Πούτιν.

-Θα συντρίψουμε το πραξικόπημα. Πολέμαμε για την ασφάλεια και την ζωή των Ρώσων πολιτών. Χρειάζεται ενότητα από όλους μας.

-Είναι προδοσία και θα την συντρίψουμε. Είναι πισώπλατη μαχαιριά στον Ρωσικό Στρατό.

-Βρίσκεται σε εξέλιξη μια εγκληματική πράξη.

-Μια ένοπλη ανταρσία εναντίον της Ρωσίας. Βρίσκομαι σε επικοινωνία με την στρατιωτική διοίκηση. Θα υπερασπιστούμε την Ρωσία.

-Αυτό που αντιμετωπίζουμε είναι μια προδοσία. Πρόκειται να ληφθούν επιπλέον έκτακτα μέτρα. Αυτοί που οργάνωσαν και προετοίμασαν τη στρατιωτική εξέγερση πρόδωσαν τη Ρωσία και θα απαντήσουν γι’ αυτήν.

-Εγώ πρώτος, ως απλός πολίτης της Ρωσίας θα κάνω τα πάντα για να σταματήσω την ανταρσία και να προστατέψω τον Ρωσικό λαό. Αυτοί που πρόδωσαν την Ρωσία θα πληρώσουν. Καλώ όσους συμμετέχουν στην ανταρσία να μην ανοίξουν πυρ εναντίον Ρώσων.

-Θα υπερασπιστούμε την πατρίδα μας με κάθε κόστος. Στόχος των προδοτών είναι να συνθηκολογήσει η Ρωσία. Οι προδότες θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και θα πληρώσουν. Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την άμυνα της Μόσχας. Η κατάσταση στο Ροστόφ παραμένει “περιπλοκη”.

-Ο Ρώσος Πρόεδρος σημείωσε ότι «μαζί με την Πατρίδα μας θα ξεπεράσουμε όλες τις δοκιμασίες».

-Προέτρεψε τον στρατό να κάνει τη μόνη σωστή επιλογή και να σταματήσει να συμμετέχει σε εγκληματικές δραστηριότητες.

-Ο Πούτιν τόνισε ότι διακυβεύεται το μέλλον της Ρωσίας, περιγράφοντας τις ενέργειες της Βάγκνερ – την οποία δεν κατονομάζει – ως «πισώπλατη μαχαιριά».

-Παράλληλα, τόνισε πως «οι υψηλές φιλοδοξίες ορισμένων οδήγησαν σε “εσχάτη προδοσία”», ενώ μιλά και για «εσωτερική προδοσία».

-Ο Ρώσος πρόεδρος προειδοποιεί παράλληλα πως είναι «αναπόφευκτη η τιμωρία» όσων διχάζουν τη ρωσική κοινωνία.

-Όπως τονίζει, το «ένα αντιτρομοκρατικό καθεστώς είναι πλέον σε ισχύ στην πρωτεύουσα Μόσχα και σε αρκετές άλλες περιοχές».

-Μίλησα με τους διοικητές όλων των κατευθύνσεων χθες το βράδυ: τα στρατεύματα πολεμούν ηρωικά

-Οποιαδήποτε εσωτερική αναταραχή αποτελεί θανάσιμη απειλή για το κράτος

-Οποιεσδήποτε διαφωνίες πρέπει να παραμεριστούν κατά τη διάρκεια ειδικών επιχειρήσεων, τώρα κρίνεται η μοίρα του λαού μας

-Οι αρχές δεν θα αφήσουν να ξανασυμβεί διχασμός στη Ρωσία, θα προστατεύσουμε τον λαό

– Θα ληφθούν μέτρα για τη σταθεροποίηση της κατάστασης στο Ροστόφ.

Ο Πούτιν υπενθύμισε το πλήγμα που δέχτηκε η Ρωσία με την εξέγερση του 1917, όταν η χώρα διεξήγαγε τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. «Δεν θα αφήσουμε να συμβεί ξανά κάτι τέτοιο, θα προστατεύσουμε τόσο τον λαό μας όσο και την κρατική μας υπόσταση από κάθε απειλή», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Δείτε βίντεο