Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ – Υπέρ της στήριξης των ανθρώπων του νομού Έβρου

2443

Κλιμάκιο της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΕΒΡΟΥ μαζί με τους Υποψήφιους Βουλευτές και με την παρουσία του Υποψήφιου Βουλευτή Α΄ Αθηνών Νάσου Ηλιόπουλου περιόδευσε στον Νομό μας από τα Δίκαια μέχρι την Αλεξανδρούπολη, με ενδιάμεσους σταθμούς την Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο & το Σουφλί.

Συναντήθηκε με Δημόσιους και Επαγγελματικούς φορείς, με οργανώσεις παραγωγών και με κατοίκους της περιοχής, έγινε συνοπτική παρουσίαση του προεκλογικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και ανέδειξε τις θέσεις του κόμματος, σε συγκεκριμένα και μείζονα προβλήματα που απασχολούν τον Νομό, όπως το δημογραφικό, τα ζητήματα καθημερινότητας, την ακρίβεια, την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους επαγγελματιών, βιοτεχνών συνταξιούχων, μισθωτών κλπ.

  1. Στο κέντρο Υγείας Δικαίων,  διαπιστώθηκε η υποστελέχωση του σε κρίσιμες ιατρικές ειδικότητες και σε νοσηλευτικό προσωπικό, γεγονός που ανέδειξε την αδιαφορία της Κυβέρνησης της ΝΔ την προηγούμενη τετραετία για την αποτελεσματική λειτουργία, κρίσιμων δομών στον τομέα της Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Αποκαλύφθηκε η παντελής έλλειψη μέριμνας για την υγεία των κατοίκων του Βορείου Έβρου, γεγονός που δικαιολογεί τους λόγους για τους οποίους ερημώνει η περιοχή.
  2. Στην ΕΑΣΟρεστιάδας και μετά την ενημέρωση που έγινε από τη Διοίκηση, συζητήθηκαν τα ζητήματα που αφορούν τον αγροτικό παραγωγικό τομέα και αναδείχθηκε η σημασία της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για δίκαιη κατανομή των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης-Σταθερότητας και του ΕΣΠΑ, ώστε  να στηριχθούν έμπρακτα οι παραγωγοί και να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το αυξημένο παραγωγικό κόστος που προέκυψε από τις λανθασμένες πολιτικές της ΝΔ σε σχέση με την αισχροκέρδεια στην ενέργεια, στα λιπάσματα, στα φυτοφάρμακα κλπ.
  3. Η περιοδεία έκλεισε με την Ανοικτή Πολιτική Εκδήλωση-συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στηνΑλεξανδρούπολη, στις 19:30 στο καφέ «Φλοίσβος» με την παρουσία μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Ο Ν. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στα κρίσιμα πολιτικά ζητήματα και στο κεντρικό διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών στις 25/06, τονίζοντας την σημασία της ενίσχυσης των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και με στόχο την ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΩΝ.

Τόνισε πως όσα προεκλογικά υπόσχεται η ΝΔ σε σχέση με μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ, με την αύξηση των μισθών στον ιδιωτικό και στον Δημόσιο τομέα, με την αύξηση των Δημοσίων δαπανών στον τομέα της Υγείας & της Παιδείας κλπ είναι ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ψευδείς & ανεκπλήρωτες, δοθέντος πως έρχονται σε αντίθεση με όσα περιλαμβάνονται στο Σύμφωνο Σταθερότητας που πρόσφατα κατέθεσε η Κυβέρνηση Μητσοτάκη στα αρμόδια όργανα της ΕΕ.

Αναφερόμενος στην τραγωδία του ναυαγίου στην Πύλο, αναφέρθηκε στην ανάγκη να αντιμετωπιστεί το προσφυγικό μεταναστευτικό ζήτημα με απόλυτο σεβασμό, καταρχήν στην ανθρώπινη ζωή και στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σε συνδυασμό με την τήρηση του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Συμβάσεων.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως αναφερόμενος στην ερχόμενη εκλογική μάχη τόνισε πως : «Η εικόνα που έχουμε είναι πως είναι απολύτως εφικτό να διατηρηθεί η έδρα μας στον Έβρο, είναι κάτι που θα κριθεί μέχρι την τελευταία στιγμή. Εμείς απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε δημοκρατικό, προοδευτικό πολίτη, με όλες τις διαφωνίες και την κριτική που μπορεί να έχει για τον ΣΥΡΙΖΑ, δικαίως σε πολλά ζητήματα, που θα συζητήσουμε από τη Δευτέρα, να ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της Κυριακής.

Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά στον Έβρο, μπορεί να κάνει τη διαφορά, να σπάσει τη ‘’μονοφωνία’’ της ΝΔ και να δώσει μία φωνή υπέρ της αναπτυξιακής προοπτικής, υπέρ του δημόσιου συστήματος υγείας, υπέρ των εργασιακών, υπέρ της στήριξης των ανθρώπων του νομού».

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΒΡΟΥ.