H Women Act εγκαινίασε το Hub της Ορεστιάδας

746

Σύνταξη Μαρία Μανάκα

Μέσα σε ένα ζεστό κλίμα,  γυναίκες που “φλερτάρουν” με τη δημόσια σφαίρα συγκεντρώθηκαν στην Ορεστιάδα στο κάλεσμα της Women Act  να εγκαινιάσει ένα ακόμη Hub αυτή τη φορά στην βορειότερη πόλη του Έβρου.

Στην επίσημη πρώτη παραβρέθηκαν η Πρόεδρος και συν ιδρύτρια της Women Act στην Ελλάδα κ Μαίη Ζαννή και η Ιατρός Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης,  Ambassador της Οργάνωσης κ. Πόπη Καλαϊτζή.

Μια γυναικεία οργάνωση μια Μη Κερδοσκοπική και Μη κομματική Οργάνωση ανοίγει τα φτερά της στην Ορεστιάδα μετα από πρωτοβουλία της συντονίστριας Ελένης Ναλμπάντη. Μια κοινότητα γυναικών που ενισχύουν η μια την άλλη , μέσα από την οποία χτίζονται υποστηρικτικά δίκτυα για όσες γυναίκες το επιζητούν στην πορεία  εξέλιξης τους .

Μέσα από την πρώτη αυτή εκδήλωση έγινε η διάχυση του ρόλου και της ιδέας που διέπει την Women Act η οποία ήδη λειτουργεί στην Αλεξανδρούπολη τα τελευταία δυο χρόνια με πάνω από 100 γυναίκες να συμμετέχουν σε δράσεις δικτύωσης.

«Πιστεύουμε πολύ στο δυναμισμό των γυναικών στην περιοχή δηλώνει στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η Πρόεδρος κ Μαιη Ζαννή και επιδίωξη μας θα είναι να επαναλαμβάνουμε όλες τις εκδηλώσεις της Αθήνας, στην περιοχή .Σκοπεύουμε να ανταλλάσσουμε απόψεις να συζητάμε με γυναίκες πρότυπα αλλά να κάνουμε και εκπαιδευτικά σεμινάρια γνωστά και ως «Ακαδημίες Ηγεσίας».

Ιδιαίτερα εντυπωσιασμένη από την συμμετοχή δηλώνει η κ Πόπη Καλαϊτζή πρώην Έπαρχος Λαγκαδά η οποία σχολιάζοντας και μέσα από την εμπειρία της επισήμανε το γεγονός ότι σε μια μικρή κοινωνία δεν έχουμε συνηθίσει τις γυναίκες στη δημόσια σφαίρα και ότι ευχής έργο θα ήταν οι άνδρες να γίνονται κοινωνοί και αποδέκτες των ζητημάτων που αναδεικνύονται μέσα από αυτές τις συγκεντρώσεις.

Η σελίδα και οι σύνδεσμοι της Women Act είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενης που επιθυμεί και αναζητά συμβουλές και τρόπους ανάδειξης της γυναικείας θέσης.

H Women Act εγκαινίασε το Hub της Ορεστιάδας