Ελευθέρια Θράκης 2023, το μεγαλύτερο φεστιβάλ θρακιώτικων χορών που είδε ποτέ η Αθήνα

11245

Την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 Η Πανθρακική Ομοσπονδία Νότιας Ελλάδας με μια εκπληκτική πρωτοβουλία και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, διοργανώθηκε στο Αττικό Άλσος ένα τεραστίου διαστάσεων για τα θρακιώτικα δρώμενα της πρωτεύουσας. Συμμετείχαν συνολικά 5 θρακιώτικα σωματεία (χορευτικό της ΠΑΟΝΕ, ΚΕΜ – Θρακιώτικη Παράδοση, Σύλλογος Θρακιωτών και Φίλων Θράκης Βορειοανατολικής Αττικής, Ένωση Ελλήνων Ανατολικής Ρωμυλίας, Σύλλογος Μακεδόνων και Θρακών Δήμου Φυλής και Βορειοδυτικής Αττικής) και 2 ακόμα σωματεία (Σωματείο παραδοσιακών χορών και λαογραφικών ερευνών το Χοροπαίγνιο και Χορευτικό και πολιτιστικό εργαστήρι Χοροπατήματα) που αγαπάνε ιδιαίτερα την θρακιώτικη παράδοση.

Ταυτόχρονα αξίζει να αναφερθούν οι μουσικοί που προσκλήθηκαν για τη εκδήλωση οι οποίοι αποτελούν την αφρόκρεμα της θρακιώτικης παράδοσης. Συγκεκριμένα: Βαγγέλης Δημούδης, Νίκος Ζαπάρτας, Βαγγέλγης Παπαναστασίου, Σωτήρης Ιντζούδης, Γιάννης Κουμής και Θάνος Σαμπάνης.

 

Λίγο ο μεγάλος αριθμός των σωματείων και των χορευτών, λίγο η παρουσία της αφρόκρεμας των μουσικών, λίγο το πάθος της Γενικής Γραμματέας κας Πέππα Ελίνας που παρουσίαζε την εκδήλωση, λίγο η παρουσία της εκπληκτικής νυφιάτικης φορεσιάς επι σκηνής και λίγο τα βίντεο που έπαιζαν στο video wall στο πλαϊνό μέρος της σκηνής (video editing by Παρατηρητής Παράδοσης) όλα οδήγησαν σε μια από τις πιο εκπληκτικές παραδοσιακές βραδιές που είδε ποτέ η πρωτεύουσα.

 

Ελευθέρια Θράκης 2023, το μεγαλύτερο φεστιβάλ θρακιώτικων χορών που είδε ποτέ η Αθήνα