S.O.S της ημέρας: Πάντως είναι αυτονόητο ότι μετά τη χαλάρωση, τα μέτρα ξανάρχονται

941
Γράφει η Κατερίνα Πάντα
7 στους 10 Έλληνες δεν έχουν ούτε ένα χιλιάρικο στην τράπεζα κι αυτό από μισθούς που κατατίθενται, το ιδιωτικό χρέος αυξήθηκε κατά περίπου 40 δις. ευρώ ανερχόμενο υπερήφανα στα 382 δισ. ευρώ, οι μισοί λογαριασμοί ρεύματος στο κόκκινο με μέρος αυτών σε ρύθμιση & ανοδικές τάσεις, σημαίνει πως τα νοικοκυριά δεν έχουν άλλες αντοχές.
Μιλούν γι αυτές ξεκάθαρα τα κόκκινα δάνεια και οι οφειλές κάθε είδους.
Μιλήστε μου πάλι κάποιοι ξύπνιοι για μαύρα εισοδήματα..
Η κομισιόν σε ότι αφορά τον δομικό πληθωρισμό εξαιρεί από τον υπολογισμό του τα καύσιμα και τα τρόφιμα. Δηλαδή για να μη κοροιδευόμαστε και μεταξύ μας, διπλασιάστε τουλάχιστον το επίσημο ποσοστό του, όσο τα εισοδήματα παραμένουν καθηλωμένα.
Η τελευταία κυβέρνηση άφησε ένα δημόσιο χρέος αυξημένο κατά 50 δις και ένα έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της τάξεως του 10% του ΑΕΠ, χωρίς κάποια συγκεκριμένη αναπτυξιακή πολιτική στον ορίζοντα.
Οι περίφημες “επενδύσεις” είναι απλά ιδιωτικοποιήσεις και απευθείας αναθέσεις. Δεν είδα ως τώρα κάποια μεγάλη παραγωγική επένδυση, παρά τα ευρωπαϊκά πακέτα.

Οι ..μεγάλες “μεταρρυθμίσεις” που ανακοινώνονται, δεν είναι τίποτε περισσότερο από μεγαλύτερες ιδιωτικοποιήσεις με πρώτο στόχο όπως υποψιάζομαι το ΕΣΥ.

Η μόνη ελπίδα επαφίεται στον τουρισμό που κι αυτός δεν δείχνει να αισθάνεται πολύ καλά τελευταίως.
Δεν θέλω να ξέρω τι θα συμβεί αν ξαναπάρουν την άνοδο οι τιμές της ενέργειας τον προσεχή χειμώνα, ούτε όταν στο τέλος του χρόνου ξεπαγώσουν τα επιτόκια των δανείων.
Πάντως είναι αυτονόητο ότι μετά τη χαλάρωση, τα μέτρα ξανάρχονται.
Αυτά…