Πανθρακική Ομοσπονδία Νότιας Ελλάδας: Διοργανώνει εκδηλώσεις στις 14 και 18 Ιουνίου

678
Ελευθέρια Θράκης 2023
Για την 103η Επέτειο απελευθέρωσης της Θράκης και ενσωμάτωσής της στον εθνικό κορμό, η Πανθρακική Ομοσπονδία Νότιας Ελλάδας διοργανώνει εκδηλώσεις στις 14 και 18 Ιουνίου 2023.
Την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 στο Αττικό Άλσος και ώρα 20:30 διοργανώνουμε με την Περιφέρεια Αττικής μουσικοχορευτική εκδήλωση με φεστιβάλ χορών από την ενιαία Θράκη. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν:
Πανθρακική Ομοσπονδία Νότιας Ελλάδας
Σωματείο παραδοσιακών χορών και λαογραφικών ερευνών Χοροπαίγνιο
Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Μελισσίων – Θρακιώτικη Παράδοση
Σύλλογος Θρακιωτών και Φίλων Θράκης Βορειοανατολικής Αττικής
Ένωση Ελλήνων Ανατολικής Ρωμυλίας
Πολιτιστικός Σύλλογος Μακεδόνων και Θρακών Δήμου Άνω Λιοσίων και Βορειοδυτικής Αττικής
Χορευτικό και πολιτιστικό εργαστήρι Χοροπατήματα
Μετά την παρουσίαση των χορών από τα χορευτικά συγκροτήματα, θα ακολουθήσει χορός για όλους, με κορυφαίους μουσικούς της Θράκης, Βαγγέλης Δημούδης, Νίκος Ζαπάρτας, Βαγγέλης Παπαναστασίου, Σωτήρης Ιντζούδης, Γιάννης Κουμής, Μανώλης Δημούδης, Θάνος Σαμπάνης!!!!
Την Κυριακή 18 Ιουνίου στις 11.00 π.μ. θα τελεστεί δοξολογία εις μνήμην των αγώνων των Θρακών στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Πλατεία Καρύτση. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο κος Σάββας Καλεντερίδης.
Θα ακολουθήσει πορεία με τα λάβαρα των Συλλόγων και τις Σημαίες προς το Σύνταγμα, όπου και η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την κατάθεση στεφάνων από τους Συλλόγους!
Σας περιμένουμε όλους για να τιμήσουμε τη Θράκη μας!!!