Καιρός: 2.400 κεραυνοί και μεγάλα ύψη βροχής σε όλη τη χώρα

6004

Καιρός: Μόνο καλοκαίρι δεν θυμίζει ο καιρός τη Δευτέρα 12/06 καθώς σημειώθηκαν ισχυρές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα, με μεγάλα ύψη βροχής και έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών ΖΕΥΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, έως τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας 12/06, στον Ελλαδικό χώρο έχουν καταγραφεί 2400 κεραυνοί. Παράλληλα, μεγάλα ύψη βροχής σημειώθηκαν στα ηπειρωτικά με το μεγαλύτερο ύψος βροχής να καταγράφεται στο Γεράκι Λακωνίας με 51 mm.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr τα οκτώ οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έως τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας 12/06, παρουσιάζονται στον ενσωματωμένο πίνακα της παρακάτω εικόνας. Η εικόνα προέρχεται από την κάμερα στην παραλία της Καλαμάτας, η οποία ανήκει στο weather-messinia.gr και έχει ενταχθεί στο δίκτυο καμερών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

 

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ, την Τρίτη (13/6) στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, το βορειοδυτικό Αιγαίο και το μεσημέρι – απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα ορεινά της Κρήτης αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου.