Ξεκινούν οι αιτήσεις Κοινωνικού Τουρισμού για τους αγρότες – Οι δικαιούχοι

12803
Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2023 της Αγροτικής Εστίας αναμένεται να ξεκινήσουν από τις 25 Μαΐου.

Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΠΕΚΑ για το έτος 2023, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, αφορά 55.000 δικαιούχους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει και φέτος:

– Διακοπές διάρκειας μέχρι 6 ημέρες (5 διανυκτερεύσεις) σε συμβεβλημένα με το ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ τουριστικά καταλύματα,

– Πρόγραμμα επιδοτούμενου ιαματικού τουρισμού για διακοπές διάρκειας μέχρι 6 ημέρες (5 διανυκτερεύσεις) με παράλληλη δυνατότητα δωρεάν πραγματοποίησης έως 5 απλών λούσεων σε νομίμως λειτουργούσες εγκαταστάσεις ιαματικών πηγών και υδροθεραπευτηρίων της χώρας.

Οι δικαιούχοι των παραπάνω περιπτώσεων που θα επιλέξουν να κάνουν χρήση των δελτίων τους σε συμβεβλημένα με τον ΛΑΕ-ΟΠΕΚΑ τουριστικά καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας -Αιδηψού και Μαντουδίου -Λίμνης -Αγίας Άννας της περιφερειακής ενότητας Ευβοίας, δικαιούνται μέχρι έντεκα ημέρες (10 διανυκτερεύσεις).

Οι δικαιούχοι της περίπτωσης β του προγράμματος ιαματικού τουρισμού δικαιούνται παράλληλα με τις 10 διανυκτερεύσεις, δωρεάν πραγματοποίηση έως δέκα (10) απλών λούσεων σε νομίμως λειτουργούσες, συμβεβλημένες με τον ΛΑΕ-ΟΠΕΚΑ, εγκαταστάσεις ιαματικών πηγών και υδροθεραπευτηρίων των ανωτέρω Δήμων της περιφερειακής ενότητας Εύβοιας.

– Επιδοτούμενο παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα σε συμβεβλημένες με το ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ παιδικές κατασκηνώσεις, διάρκειας μέχρι και 16 ημερών (15 διανυκτερεύσεις).

– Επιδοτούμενο εκδρομικό πρόγραμμα διάρκειας 4 ημερών (3 διανυκτερεύσεις).

Ο αριθμός των δικαιούχων του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας που εντάσσονται στα προγράμματα έτους 2023 καθορίζεται κατ’ ανώτατο όριο, σε:

– 50.000 άτομα, για διακοπές σε συμβεβλημένα με το ΛΑΕ/ ΟΠΕΚΑ τουριστικά καταλύματα,

– 3.500 συνταξιούχοι που μπορούν να πραγματοποιήσουν παράλληλα με τις διακοπές απλές λούσεις σε νομίμως λειτουργούσες εγκαταστάσεις ιαματικών πηγών και υδροθεραπευτηρίων της χώρας.

– 1.500 παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών, δικαιούχοι του ΛΑΕ, μπορούν να φιλοξενηθούν σε συμβεβλημένες με το ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ παιδικές κατασκηνώσεις.

– 12.500 άτομα στο επιδοτούμενο πρόγραμμα πραγματοποίησης εκδρομών εντός της χώρας με συμβεβλημένα με το ΛΑΕ/ ΟΠΕΚΑ τουριστικά γραφεία.