Η αφανής πλευρά της διαδικασίας απόκτησης ενός παιδιού

1730

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η τεκνοποίηση, είναι ο απόλυτος σκοπός και προορισμός κάθε ανθρώπινης ύπαρξης. Και κάποιοι άλλοι θα βρεθούν να διαφωνήσουν, με τους πρώτους να χρησιμοποιούν σαν αντεπιχείρημα της την ικανότητα ανάληψης ευθυνών. Σε κάθε περίπτωση, είναι ένα βασικό ερώτημα που καλείται να απαντήσει κάθε άνθρωπος και δη γυναίκα, οραματίζοντας τον μελλοντικό εαυτό του, και που άρνηση ένταξης στην κοινωνική νόρμα, εξακολουθεί να αποτελεί ταμπού για την ελληνική κοινωνία.

Συχνά, σε συζητήσεις γύρω από το θέμα, θεωρούμε κάποια πράγματα τόσο προφανή και αυτονόητα, που μας εγκαταλείπει κάθε ίχνος διακριτικότητας.
Η χαρμόσυνη γέννηση ενός παιδιού δεν είναι άλλο από ένα πολυπόθητο αποτέλεσμα, που ωστόσο δεν είναι για όλους το ίδιο εύκολα επιτεύξιμο.
Εκτοξεύουμε πολύ εύκολα και αλόγιστα ερωτήσεις, κυρίως προς το γυναικείο φύλο, ως προς το χρονικό πλαίσιο που η οικογένεια δεν έχει μεγαλώσει ακόμη αγνοώντας πλήρως ανθρώπινους λόγους πίσω από ένα τέτοιο γεγονός, και πιθανά δυσάρεστα συναισθήματα που μπορεί να δημιουργήσουμε.

Διάφοροι οργανικοί ή ψυχολογικοί λόγοι μπορεί αν συνδέονται με την αδυναμία σύλληψης ενός παιδιού, με κυρίαρχο αυτόν της υπογονιμότητας.

Η εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, κάνει όλο και περισσότερο δυνατή τη σωστή και έγκαιρη ενημέρωση γύρω από το θέμα, απαντώντας ταυτόχρονα σε πολλά ερωτήματα και προσφέροντας τρόπους αντιμετώπισης. Σε κάθε περίπτωση, κανείς δεν εγγυάται για τα αποτελέσματα της θεραπείας.

Η λύση που απλόχερα προσφέρεται σε όσα ζευγάρια δυσκολεύονται να συλλάβουν με φυσικό τρόπο, δεν είναι άλλη από την εξωσωματική γονιμοποίηση, η οποία σίγουρα δεν είναι πανάκια και το κόστος που τη συνοδεύει δεν είναι μόνο το χρηματικό.

Αρχικά, να αναφέρουμε ότι η περίοδος  που το πλάνο για την απόκτηση ενός παιδιού έχει τεθεί σε εφαρμογή, και ανεξαρτήτως της ταχείας ή βραδείας επιίτευξής του,   είναι ιδιαίτερα απαιτητική συναισθηματικά, γι’ αυτό και προτείνουμε την επαγγελματική ψυχολογική υποστήριξη. Έτσι, θα εξωτερικεύονται και θα επικοινωνούνται όλοι οι πιθανοί φόβοι και οι ανησυχίες, μειώνοντας το προσωπικό συναισθηματικό βάρος. Ακόμη και αν αυτή η επιθυμία για την κάλυψη μιας τέτοιας ανάγκης ξεπροβάλλει κατά τη διάρκεια της κύησης, όπου είναι ενδεχόμενη μειωμένη ικανότητα μετακινήσεων, προσφέρεται η δυνατότητα εξ αποστάσεως συνεδριών από ψυχοθεραπευτές online στο κέντρο Αυτογνωσία και λοιπούς ιδιώτες ψυχολόγους.

 

Η απόφαση για την παύση προσπαθειών γονιμοποίησης με φυσικό τρόπο, θα πρέπει να λαμβάνεται πολύ προσεκτικά, έχοντας πλήρη επίγνωση των απαιτούμενων βημάτων αλλά και όλων των επιπτώσεων. Γι’ αυτό κάθε ζευγάρι οφείλει να εξετάσει και να συζητήσει ενδελεχώς κάθε παράμετρο. Κάθε απορία μπορεί να απαντηθεί τεκμηριωμένα μέσω ενός ραντεβού σε κέντρο για την εξωσωματική γονιμοποίηση στο mtsirigotis.gr .

Η τελική απόφαση είναι κάτι πολύ προσωπικό, αφού όπως είπαμε είναι μια εξαντλητική συναισθηματικά διαδικασία και κάθε άτομο και ζευγάρι τη βιώνει με διαφορετικό τρόπο. Έτσι, κανείς δεν μπορεί να πει αν η προσπάθεια αξίζει ή όχι τον κόπο, το μόνο σίγουρο είναι ότι εκατομμύρια άνθρωποι μπόρεσαν να εκπληρώσουν ένα όνειρο που εναλλακτικά θα ήταν ακατόρθωτο.