Τρία μυθιστορήματα, τρεις λογοτεχνικοί ύμνοι εμπνευσμένοι από την Ιστορική Καστροπολιτεία

509

Τρία μυθιστορήματα, τρεις λογοτεχνικοί ύμνοι εμπνευσμένοι από την ιστορική καστροπολιτεία και τους ανθρώπους της, θα κοσμούν τη Βιβλιοθήκη του Λαογραφικού Μουσείου μετά από πρωτοβουλία του υποψήφιου βουλευτή ‘Εβρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Βασίλη Τσολακίδη!

Τα βιβλία παρέλαβε η πρόεδρος του Λαογραφικού Μουσείου Χρυσούλα Τσακιράκη-Κυρούδη, η οποία στη συνέχεια αναφέρθηκε στις προσπάθειες για την ανάδειξη του λαογραφικού και πολιτιστικού πλούτου της ιστορικής καστροπολιτείας και στη διαρκή αναβάθμισης  που επιχειρείται επί συνεχή χρόνια για τη λειτουργικότητα του παραδοσιακού κτιρίου όσο και για την πολυθεματικότητα της μόνιμης συλλογής εκθεμάτων του που διαρκώς εμπλουτίζεται με κειμήλια και προσφορές των κατοίκων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Οι συγγραφείς των τριών μυθιστορημάτων Κάλη Καρατζά(Δακρυσμένα φεγγάρια και Άϋπνος ουρανός) και Χρυσούλα Ψιμούλη(Τον Απρίλη χωρίς στέφανα) γεννήθηκαν και έζησαν στο Διδυμότειχο και κυρίως εμπνεύστηκαν και έγραψαν γι΄αυτό!

Από την πλευρά του ο υποψήφιος βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Βασίλης Τσολακίδης εξέφρασε τον ενθουσιασμό του «για το ρόλο του Λαογραφικού Μουσείου Διδυμοτείχου ως μιας σημαντικής δομής πολιτισμού και ιδιαίτερα για την πολυθεματικότητα του,που το καθιστά μια μοναδική κιβωτό της πολυπολιτισμικότητας του, η οποία είναι ένας μοναδικός ιστορικός και πολιτιστικός πόρος και μια τεράστια δυνατότητα διαπραγμάτευσης του ρόλου του Διδυμοτείχου σε ένα ευρύτερο διεθνές γεωγραφικό και πολιτιστικό περιβάλλον. Είναι στοιχεία που μπορούν να στηρίξουν μια διεθνή καμπάνια και στρατηγική για την τουριστική και πολιτιστική προβολή και ανάδειξη του»!

Πηγή: https://voreasmagazin.blogspot.com/2023/04/blog-post_115.html?spref=fb&fbclid=IwAR2wsiAuVqHaUTiuRDBZwt_4sb0f_HXIHbjxIfjYYnVOKon8-EPQ1OC1Fok