Τουρισμός: Προώθηση ρεαλιστικών λύσεων που θα αναδείξουν την περιοχή

3255
Βασίλης Τσολακίδης Υποψήφιος Βουλευτής Έβρου ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ
”Για τα προβλήματα εργαζομένων και επιχειρήσεων στον κλάδο των τουριστικών γραφείων, αλλά γενικότερα και για την πορεία του τουρισμού στον Έβρο, συζητήσαμε με την κα. Ευαγγελία Καραμπατζάκη, τουριστικός πράκτορας στον Έβρο και εκπρόσωπος του κλάδου στον HATTA Σύνδεσμο τουριστικών και ταξιδιωτικών γραφείων.
Η κα. Καραμπατζάκη μου περιέγραψε την κατάσταση που σήμερα βρίσκεται ο κλάδος και τα προβλήματά που “ενώ επισημαίνονται” όπως είπε, “δεν δίνονται λύσεις που θα δώσουν ώθηση στον τουρισμό στον Έβρο”.
Σοβαρά προβλήματα είναι η κακή κατάσταση του αεροδρομίου Αλεξανδρούπολης “Δημόκριτος” αλλά και των τελωνείων στον Έβρο. Το κλειστό Τελωνείο Νυμφαίας στην Ροδόπη είναι άλλο ένα εμπόδιο για τους Βαλκάνιους τουρίστες που επιθυμούν να επισκεφθούν τον Έβρο.
Επίσης καθυστερεί ανεπίτρεπτα η οριστική λύση του προβλήματος ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης. Οι επαγγελματίες της Σαμοθράκης δεν μπορούν να προγραμματίσουν την θερινή σεζόν αφού οι τουρίστες δεν έχουν τρόπο να κλείσουν εισιτήρια τους για τους καλοκαιρινούς μήνες. Συνολικά δεν υπάρχει καμία ουσιαστική αναβάθμιση των βασικών υποδομών.
Είναι αυτονόητη η υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. στον κλάδο του τουρισμού και η προώθηση ρεαλιστικών λύσεων που θα αναδείξουν την περιοχή σε αυτό που δικαιούται: Έναν προορισμό υψηλών προδιαγραφών που θα σέβεται το περιβάλλον.”