12ο Πανθρακικό Αντάμωμα στο Διδυμότειχο

14522

Τετραήμερο θα είναι το 12ο  Πανθρακικο Αντάμωμα που διοργανώνεται φέτος στο Διδυμότειχο από τον Εκπολιτιστικό  Λαογραφικό  Σύλλογο «Τα Δίδυμα Τείχη».

Τριακόσιοι πενήντα (350) σύλλογοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν στην μεγάλη αυτή γιορτή των Θρακιωτών που θα πραγματοποιηθεί στις 29- 30 Ιουνίου και 1- 2 Ιουλίου 2023.

Σύλλογοι μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων , της Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων Ευρώπης, αλλά και  μέλη των Ομοσπονδιών Θρακικών συλλόγων ΠΑΟΝΕ και ΠΟΣΑΡΤ , όπως  και τοπικοί σύλλογοι της Θράκης που δεν είναι μέλη των παραπάνω Ομοσπονδιών έχουν κληθεί και μπορούν να συμμετέχουν εάν το επιθυμούν στην διοργάνωση αυτή .

Πρόκειται για έναν αντάμωμα το οποίο γίνεται για να βρεθούμε και να συνομιλήσουμε” τόνισε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Δίδυμα Τείχη» Απόστολος Πολυσάκης και συνεχίζει λέγοντας ότι “το διεκδικήσαμε τότε γιατί δεν υπήρχε ενδιαφέρον από κάποιον άλλο ανάδοχο. Άλλωστε είχαμε ήδη διοργανώσει το 9ο Αντάμωμα.Κατανοούμε τις αντιρρήσεις της Ορεστιάδας επειδή ακριβώς γιορτάζει τα 100 χρόνια από την ίδρυση της. Γι’ αυτό και αποφασίσαμε την πρώτη μέρα να την αφιερώσουμε στην πόλη αυτή. Η 29η Ιουνίου είναι η πρώτη ημέρα του Ανταμώματος  και είναι αφιερωμένη στην Ορεστιάδα οπότε όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν εκεί”.