Σταμάτης Ντούμπας: ‘Οποιος επιλέξει να ταξιδέψει με τα λεωφορεία μας, θα έχει ένα ασφαλές & άνετο ταξίδι

1010

Τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Ν. Έβρου είναι στο σύνολό τους καινούργια & πληρούν όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας

Ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Έβρου, Σταμάτης Ντούμπας, μίλησε στο evrospost.gr, για το επίκαιρο ζήτημα της ασφάλειας στις μεταφορές μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, για το κατά πόσο εξυπηρετεί αυτή τη στιγμή η τρέχουσα τοποθεσία τους επιβάτες, καθώς και για την αναμενόμενη μετεγκατάσταση του ΚΤΕΛ Έβρου σε νέα τοποθεσία.

Κε. Ντούμπα, πόσο καιρό εργάζεστε στο ΚΤΕΛ Έβρου και πόσα χρόνια στεγάζεται η επιχείριση στο συγκεκριμένο χώρο;

Στην επιχείρηση εργάζομαι 35 χρόνια από το 1988. Τα 17 από αυτά, ως Πρόεδρος, ενώ πριν εργαζόμουν ως οδηγός λεωφορείων. Ο σταθμός των λεωφορείων στο συγκεκριμένο χώρο βρίσκεται από το 1967 – 1968, δηλαδή περίπου 56 χρόνια.

Μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, τίθεται θέμα ασφάλειας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Τι έχετε να πείτε σχετικά με αυτό, όσον αφορά τα ΚΤΕΛ;

Τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Ν. Έβρου είναι στο σύνολό τους καινούργια και πληρούν όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας και νομιμότητας. Διαθέτουν ψηφιακούς ταχογράφους που μετρούν την ταχύτητα, έτσι ώστε να μην υπερβαίνουν το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο. Οι έλεγχοι από την αστυνομία είναι πολύ τακτικοί και προς το παρόν, δεν έχει παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα.

Έχετε παρατηρήσει κάποια αλλαγή, όσον αφορά την κίνηση των επιβατών;

Η κίνηση βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με πριν, τουλάχιστον στο δικό μας τον νομό. Εκεί που έχει μεταβληθεί, είναι στον άξονα Θεσσαλονίκη – Αθήνα, όπου μετά το δυστύχημα, παρατηρείται κάποια μείωση της κίνησης.

Η τρέχουσα τοποθεσία στην οποία στεγάζεται το ΚΤΕΛ Έβρου, κατά πόσο εξυπηρετεί τόσο το κοινό όσο και εσάς τους εργαζομένους;

Η αλήθεια είναι πως το επιβατικό κοινό, εξυπηρετείται καλύτερα εδώ στο κέντρο της πόλης, όπου στεγαζόμαστε αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, έχουμε προχωρήσει στην αγορά ακινήτου και αναμένουμε το πέρας κάποιων διαδικασιών, ώστε να μπορέσουμε να εγκατασταθούμε στην νέα τοποθεσία. Η συγκεκριμένη επένδυσή μας κόστισε 3 εκατομμύρια ευρώ και βρισκόμαστε σε αναμονή.

Πού βρίσκεται το ιδιόκτητο ακίνητο του ΚΤΕΛ;

Στο δρόμο προς τη Χηλή, πριν τα σούπερ μάρκετ Lidl, απέναντι από το ξενοδοχείο Santa Rosa.

Τι δυσκολίες υπάρχουν στην τρέχουσα τοποθεσία;

Το πρόβλημα είναι το πάρκινγκ, το οποίο αποτελεί το μοναδικό πρόβλημα. Εκτός αυτού, η τοποθεσία είναι ιδανική για τους επιβάτες γιατί βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και μπορεί να διευθετήσει, ό,τι εκκρεμότητες έχει, όπως για παράδειγμα να πάει στο φαρμακείο, στο γιατρό κτλ. Όλα βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση. Για τους επιβάτες, η εξυπηρέτηση είναι καλύτερη. Εκείνοι που τους μεταφέρουν υφίστανται μία μικρή ταλαιπωρία, λόγω πάρκινγκ και του προβλήματος που υπάρχει λόγω έλλειψης χώρου.

Επομένως, όπως είπατε, υπάρχουν σχέδια μετεγκατάστασης. Κατά τη γνώμη σας, θα υλοποιηθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα;

Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό, καθώς δεν εξαρτάται από εμάς. Αν ήταν στο χέρι μας, θα υλοποιούνταν άμεσα. Δυστυχώς, η υπόθεση αυτή εξαρτάται από άλλους, όποτε εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να αναμένουμε τις εξελίξεις. Περιμένουμε λοιπόν να μας επιτρέψουν να ξεκινήσουμε την υλοποίηση του έργου, αυτό είναι το κυριότερο.

Θεωρείτε πως ο νέος χώρος θα είναι καταλληλότερος, από την τρέχουσα τοποθεσία σας;

Πιστεύω, ότι από νέο χώρο θα εξυπηρετείται καλύτερα το επιβατικό κοινό, γιατί βρίσκεται ο κόμβος του “μίνι περιφερειακού”, ο οποίος περνά από το πάρκο, πάνω στα στρατόπεδα. Η άφιξη και η αναχώρηση των λεωφορείων θα μπορεί να γίνεται από εκεί, μειώνοντας έτσι τη κυκλοφορία μέσα στον αστικό ιστό. Αυτό θα είναι το θετικό της νέας τοποθεσίας.

‘Οσον αφορά τις νέες εγκαταστάσεις αυτές θα πληρούν διεθνή standards, ενώ οι εταιρείες οι οποίες θα αναλάβουν να τις  κατασκευάσουν, θα χρησιμοποιήσουν σύγχρονες μεθόδους με σκοπό, να αποπερατωθούν στο σύντομοτερο χρονικό διάστημα. Θα είναι ένας χώρος, σύγχρονος, λειτουργικός, ο οποίος θα τους παρέχει κορυφαίες υπηρεσίες τόσο στους επιβάτες, όσο και στους εργαζόμενους του ΚΤΕΛ. Επίσης, έχει προβλεφθεί και χώρος για τη στάθμευση των λεωφορείων. Όλα θα γίνουν όπως πρέπει …

Ποώς θα γίνει η  χρηματοδότηση των νέων εγκαταστάσεων του ΚΤΕΛ Ν. ‘Εβρου;

Θα γίνει με αυτοχρηματοδότηση. Δεν πρόκειται να λάβουμε κανενός είδους επιδότηση. Η υλοποίηση του έργου θα γίνει από εμάς.  Όλοι οι σταθμοί στην Ελλάδα, έχουν κατασκευαστεί με έξοδα των ΚΤΕΛ. Ο νέος χώρος θα είναι 7,5 στρέμματα. Να σημειώσουμε εδώ ότι και ο δήμος, μας υπέδειξε ότι ο χώρος στέγασης του ΚΤΕΛ, πρέπει να αλλάξει.

Τέλος, θα θέλατε να απευθύνετε κάποιο μήνυμα στον κόσμο σχετικά με τα ΚΤΕΛ;

Εγγυώμαστε, ότι το επιβατικό κοινό του Νομού μας μπορεί να μετακινείτε με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ, με ασφάλεια και άνεση, γιατί είναι τα πλέον σύγχρονα, διαθέτουν παθητική ασφάλεια, wi-fi και ό,τι χρειάζεται για ένα ευχάριστο, καλό και γρήγορο ταξίδι.