Ευκλείδης Τσακαλώτος: Οι «επαναστατικές» παρεμβάσεις του κ Μητσοτάκη είναι πάντα για τους λίγους.

12304
Οι «επαναστατικές» παρεμβάσεις του κ Μητσοτάκη είναι πάντα για τους λίγους.
Ακούω ότι ο κ Μητσοτάκης, και άρα επίσης και ο κ Γεωργιάδης, χαρακτήρισαν την αναπτυξιακή τράπεζα ένα «επαναστατικό εργαλείο».
Βέβαια, ως γνωστοί επαναστάτες και οι δύο, μέχρι στιγμής στην ουσία δεν διοχέτευσαν πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας, όπως έκαναν λιγότερο επαναστατικές χώρες, αλλά μέσω των συστημικών τραπεζών.
Αν το είχαν κάνει θα μπορούσε η Αναπτυξιακή Τράπεζα να πάρει μεγαλύτερο μέρος του ρίσκου επενδυτικών προτάσεων από μικρομεσαίες επιχειρήσεις και με αυτό τον τρόπο θα αυξανόταν η περίμετρος των επιχειρήσεων που θα είχαν πρόσβαση στην τραπεζική χρηματοδότηση.
Αντί αυτού η κυβέρνηση επέλεξε τους προνομιακούς συνομιλητές του επιτελικού κράτους – μεγάλες επιχειρήσεις και συστημικές τράπεζες.
Μάλλον είναι φειδωλοί με την επανάσταση. Ποτέ δεν είναι για τους πολλούς! Όπως με την υπόσχεση που έδωσαν πριν από 4 χρόνια για πολλές και καλοπληρωμένες δουλειές, έτσι και η χρηματοδότηση των μικρομεσαίων είναι κάτι για το μέλλον, αρκεί να τους ξαναψηφίσει ο κόσμος.
Ο ελληνικός λαός δεν θα τους κάνει τη χάρη στις 21 Μαΐου!