Γιάννης Τοπαλούδης: «Οι οικογένειες αντιμετωπίζουν εκτός από το ψυχολογικό και τον οικονομικό Γολγοθά τους»

519

Οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη φωνάζουν στις δικαστικές αίθουσες, στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, στις πορείες, από τη στιγμή που δολοφονήθηκε το παιδί τους στη Ρόδο τον Νοέμβριο του 2018, για όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες που έχασαν δικούς τους ανθρώπους από εγκληματική ενέργεια. Τώρα είχαν την ευκαιρία να τα πουν και στον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στη σύζυγο του, Μαρέβα, που τους επισκέφθηκε στο σπίτι τους, στο Διδυμότειχο.
«Να γίνει η σύσταση ενός ταμείου αλληλοβοήθειας των θυμάτων, των οικογενειών, από εγκληματικές ενέργειες. Να μπορέσει να μας βοηθήσει αυτό το ταμείο, αυτές τις οικογένειες που αντιμετωπίζουνε εκτός από το ψυχολογικό και τον οικονομικό Γολγοθά τους» λέει ο πατέρας της αδικοχαμένης φοιτήτριας, Γιάννης Τοπαλούδης, μιλώντας στο Mega.
«Τα πονεμένα μάτια τους, ο Γολγοθάς που ανεβαίνουν από τη μέρα που έχασαν την Ελένη τους, μας υποχρεώνουν να αγωνιζόμαστε συνεχώς για να μη μένει κανένας βιασμός ατιμώρητος, καμιά δολοφονία ανεξιχνίαστη. Να προστατεύσουμε τις γυναίκες από τη βία και τις εγκληματικές συμπεριφορές» είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντηση με την οικογένειά της.

Αυστηροποίηση των ποινών για ειδεχθή εγκλήματα

Από το περασμένο καλοκαίρι οι οικογένειες των θυμάτων με επιστολή τους στη πολιτική ηγεσία είχαν ζητήσει αυστηροποίηση των ποινών και όχι μόνο για τους δράστες τέτοιων εγκλημάτων αλλά και συνάντηση με την πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των θυμάτων.
«Εμείς αυτό που λέμε, όλες οι οικογένειες και όχι μόνο η οικογένεια της Ελένης Τοπαλούδη είναι ότι είμαστε εδώ. Όποιος αρχηγός κόμματος, όποιος φορέας ή η πρόεδρος της Δημοκρατίας θελήσει να μας φωνάξει και να συζητήσουμε αυτές τις προτάσεις μας, είμαστε εδώ, να συνεισφέρουμε, να φανούμε χρήσιμοι στην ελληνική κοινωνία» τονίζει ο κ. Τοπαλούδης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τις οικογένειες των θυμάτων.
makthes.gr