Φώτης Μάρης: Προσπάθεια να λειτουργήσει φέτος το Τμήμα Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο

520

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος δηλώνει στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο Πρύτανης του ΔΠΘ, Φώτης Μάρης, σχολιάζοντας τις εξελίξεις περί συζήτησης στη Βουλή σχετικής διάταξης σύμφωνα με την οποία ιδρύεται Τμήμα Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο.

«Είναι μια μέρα  χαράς και διεύρυνσης του Πανεπιστημίου μας σε 5η έδρα μετά από πολλά χρόνια και μια ευθύνη μεγάλη έτσι ώστε να οργανώσουμε αυτή την προσπάθεια με το καλύτερο δυνατό τρόπο ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις , ώστε να παράσχουμε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους μελλοντικούς φοιτητές», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος επισήμανε την επιμονή του Πανεπιστημίου να στελεχωθεί το Τμήμα  με ικανοποιητικό αριθμό μελών ΔΕΠ, συγκεκριμένα 8, εφόσον  θα είναι ανεξάρτητο και θα αποφασίζει αυτοδύναμα για τα ακαδημαϊκά του θέματα. Στόχος είναι ο αριθμός αυτός να καλυφθεί από την πρώτη τετραετία.

Σύμφωνα με τον μόνιμο  κτιριολογικό σχεδιασμό  έτσι όπως το αίτημα προς το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει,  υπάρχει μέριμνα για την δημιουργία ενός δεύτερου τμήματος το οποίο προχωρά, ενώ παράλληλα έχει κατατεθεί αναλυτικό πρόγραμμα κάλυψης λειτουργίας των δυο πρώτων χρόνων  του Τμήματος Ψυχολογίας.

Αναφορικά με τον Δημαρχείο της πόλης το οποίο θα αποτελέσει και τον χώρο υποδοχής των πρώτων φοιτητών,  ολοκληρώνεται η μελέτη μετατροπής του κτιρίου, με τον απαραίτητο προϋπολογισμό για το σκοπό αυτό. Απομένουν οι κτιριολογικές εργασίες της Πανεπιστημιακής σχολής  στο νέο οικόπεδο που πρόκειται αυτό να εγκατασταθεί και η χρηματοδότηση των εκεί εγκαταστάσεων.

Αναφερόμενος ο κ Πρύτανης στο σχετικό εδάφιο όπου η ακαδημαϊκή χρονιά του Τμήματος αναμένεται να ξεκινήσει την περίοδο 2024- 2025 τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια  να  το λειτουργήσουν από φέτος, υποσχόμενοι στο Υπουργείο Παιδείας ότι θα κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια,  όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό, για να είναι έτοιμοι την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου 2023.

«Είναι μια καθαρά πολιτική απόφαση», τόνισε ο κ. Μάρης και θα περιμένουμε την οριστική έκδοση της. Ήδη έχουν γίνει οι απαραίτητες προεργασίες   για την έγκαιρη πιστοποίηση του προγράμματος σπουδών, ώστε με την έγκριση της  ΕΘΑΑΕ να μπορέσει να λειτουργήσει φέτος μπαίνοντας στο Μηχανογραφικό του Απριλίου,  αφού στις 15 Απριλίου το Υπουργείο Παιδείας κλείνει το θέμα του Μηχανογραφικού ώστε οι υποψήφιοι να γνωρίζουν που βρίσκονται τα τμήματα που έχουν στη διάθεση τους.

Νοσηλευτική Σχολή  Διδυμοτείχου

Ο νέος Πρύτανης του ΔΠΘ  Φώτης Μάρης, επανέλαβε για άλλη μια φορά την άποψη της διοίκησης  που εδώ και 3 χρόνια έχουν ξεκαθαρίσει, ότι δεν πιστεύουν στην επιτυχή λειτουργία  της Σχολής στο Διδυμότειχο, προσθέτοντας ότι οι καλύτερες προϋποθέσεις για το ίδιο το τμήμα και για τους φοιτητές είναι οι σπουδές αυτές να παρέχονται στο περιβάλλον της σχολής Επιστημών Υγείας στην Αλεξανδρούπολη, σ’ ένα χώρο πέριξ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

«Οπουδήποτε αλλού οι συνθήκες δεν μπορεί να είναι κατάλληλες”

(φωτογραφία απο ΕΡΤ Ορεστιάδας)