Διακοπές στη Μύκονο τον χειμώνα; Γιατί όχι!

777

Η Μύκονος μπορεί να είναι γνωστή ως ένας από τους κορυφαίους καλοκαιρινούς προορισμούς, αλλά αυτό το συναρπαστικό ελληνικό νησί μπορεί επίσης να είναι μια πολύ καλή επιλογή και για τον χειμώνα.

Είναι γνωστό ότι η Μύκονος το καλοκαίρι σφύζει από ζωή, ξέφρενα πάρτι και φυσικά από κόσμο. Όσοι όμως θέλουν πράγματι να δουν την άλλη όψη του νησιού αυτού η αντικειμενική πραγματικότητα δείχνει ότι θα πρέπει να το επισκεφθούν off season. Τολμήστε να επισκεφθείτε το νησί και τις όμορφες περιοχές του σαν τον Όρνο, όπου θα βρείτε τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία της Μυκόνου, όπως το https://www.adornosuites.gr/. Εάν είστε ακόμη διστακτικοί και ψάχνετε λόγους να επισκεφτείτε το νησί χειμώνα, οι παρακάτω προτάσεις σίγουρα θα σας πείσουν.

Τρύγος Ελληνικών Σταφυλιών

Ο χειμώνας είναι η εποχή για τον τρύγο της Μυκόνου. Ένα από τα καλύτερα μέρη για να ασχοληθείτε μ’ αυτό είναι η Μονή της Άνω Μεράς στη Μαού με βιολογικό αγρόκτημα και οινοποιείο, το Μυκόνου Βίωμα. Η οικογένεια Ασημομύτη διαχειρίζεται και προσφέρει στους επισκέπτες μια αυθεντική εμπειρία κρασιού από το αγρόκτημα στη φιάλη.

Καθώς περιπλανιέστε στον αμπελώνα του μοναστηριού, μπορείτε να μάθετε τα πάντα για τη διαδικασία παρασκευής του κρασιού. Επιπλέον, θα μπορέσετε να συναντήσετε τα ζώα της φάρμας και τα κατοικίδια ζώα, ενώ θα δοκιμάσετε νόστιμο σπιτικό μέλι, αμπελόφυλλα, ξύδι και, φυσικά, το κρασί.

Οποιαδήποτε στιγμή από τον Σεπτέμβριο και μετά, οι ντόπιοι επισκέπτονται το μοναστήρι και συμμετέχουν και οι ίδιοι στον τρύγο, καθιστώντας το ένα εξαιρετικό μέρος για τους τουρίστες να βυθιστούν στη μυκονιάτικη λαϊκή μουσική. Όσοι έχουν τη διάθεση συμμετέχουν στο ξυπόλητο πάτημα του σταφυλιού και απολαμβάνουν εκλεκτή κουζίνα και τα κρασιά των Κυκλάδων.

Απολαύστε εκλεκτά εστιατόρια στη Μικρή Βενετία

Μιλώντας για καλή κουζίνα, τις καλύτερες επιλογές που μπορείτε να συναντήσετε πάνω στο νησί θα τις βρείτε στη διάσημη συνοικία της Μικρής Βενετίας του νησιού, η οποία είναι τόσο ρομαντική όσο και ατμοσφαιρική. Λόγω του μαγευτικού ηλιοβασιλέματος και των ιδιόμορφων μπαλκονιών-εστιατορίων που κρέμονται πάνω από την άκρη του νερού, αυτή η γραφική μικρή πόλη πραγματικά ενθουσιάζει. Τα παλιά χρόνια, κατά τον 16ο και 17ο αιώνα τα κτίρια αυτά χρησιμοποιούνταν από πειρατές και εμπόρους για να φορτώνουν και να ξεφορτώνουν το πολύτιμο φορτίο τους το συντομότερο δυνατό.

Κάντε μια βόλτα με ελικόπτερο πάνω από το νησί

Αν ψάχνετε για κάτι λίγο πιο ιδιαίτερο, θα μπορούσατε να κάνετε μια βόλτα με ελικόπτερο και να πετάξετε πάνω από το νησί απολαμβάνοντας όλα τα αξιοθέατα και τα ορόσημα αυτού του πραγματικά εκπληκτικού νησιού. Μπορεί η Μύκονος από τη στεριά να είναι αρκετά συναρπαστική, ωστόσο είναι ακόμη περισσότερο όταν την εξερευνάτε αεροπορικώς με το δικό σας ιδιωτικό ελικόπτερο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα απολαύσετε με θαυμασμό τα γραφικά τοπία, συμπεριλαμβανομένων των χρυσών αμμουδιών της ακτογραμμής, καθώς ο πιλότος σας πετά πάνω απ’ αυτά. Μεταξύ άλλων η πανοραμική θέα των παραδοσιακών ανεμόμυλων που είναι διάσπαρτοι πάνω από το νησί, οι μικρές εκκλησίες, οι φάροι, οι προαναφερθέντες αμπελώνες, θα ολοκληρώσουν την εμπειρία της βόλτας σας με ελικόπτερο.

Εξερευνήστε τη Δήλο

Η γειτονική Δήλος ήταν κάποτε θρησκευτικό κέντρο και η γενέτειρα του Απόλλωνα και της Αρτέμιδος, ενώ σήμερα θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα. Ναοί, ιερά, αγάλματα Ελλήνων Θεών, αρχαία ψηφιδωτά εξακολουθούν να υπάρχουν μέχρι σήμερα, παρά την αλλοίωση από τη θάλασσα, τους ανέμους και την άμμο με το πέρασμα του χρόνου. Κάντε μια βόλτα στο νησί και φανταστείτε πως θα ήταν η ζωή πίσω στην ακμή της. Η ιστορική του αξία και ομορφιά είναι απαράμιλλη και σίγουρα θα σας γοητεύσει.

Επισκεφθείτε τις γκαλερί τέχνης της Μυκόνου

Το σπουδαίο με την επίσκεψη στη Μύκονο το χειμώνα είναι ότι οι επισκέπτες μπορούν να ανακαλύψουν τις γκαλερί τέχνης χωρίς τα πλήθη κόσμου που σπεύδουν εκεί το καλοκαίρι. Εδώ και αιώνες, τα εξαίσια τοπία της Μυκόνου προσελκύουν καλλιτέχνες και εμπνέουν συγγραφείς. Θα βρείτε αυτά τα μικρά στούντιο και γκαλερί τέχνης κρυμμένα μέσα σε σπίτια πίσω από φωτεινές μπλε πόρτες κυρίως στη Χώρα της Μυκόνου. Περάστε μέσα απ’ αυτές τις μπλε πόρτες και θα μπορέσετε να θαυμάσετε πίνακες κυκλαδίτικων τοπίων. Μάθετε τα πάντα για τους ντόπιους, τις παραδόσεις και την ιστορία τους. Πάρτε μοναδικά δώρα για τα αγαπημένα σας πρόσωπα ή και για εσάς τους ίδιους αφού πρώτα παρατηρήσετε τις πινελιές στα πολύχρωμα κεραμικά και γυαλιά.

Όλα αυτά και πολλά ακόμη είναι μόνο λίγες από τις επιλογές που μπορείτε να εξερευνήσετε με μια επίσκεψή σας στη Μύκονο.