Η πρώτη προφυλάκιση για ζωοκτονία στην Ελλάδα – 23χρονος που σκότωσε γάτα

983

Προφυλακίστηκε ένας 23χρονος στην Πάτρα, που συνελήφθη έπειτα από καταγγελίες για θανάτωση ζώου.

Πρόκειται για την πρώτη προφυλάκιση στην Ελλάδα για ζωοκτονία από τη στιγμή που ο βασανισμός και η θανάτωση ζώων μετατράπηκε σε κακούργημα, τον περασμένο Νοέμβριο, σύμφωνα με την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία.

«Η πρώτη προφυλάκιση στην Ελλάδα κατ’ εφαρμογήν του 4745/2020, για τον βασανισμό και δολοφονία της γατούλας στην Πάτρα, είναι γεγονός!», ανέφερε σε ανάρτηση η Ομοσπονδία και έδωσε συγχαρητήρια «στη δικηγόρο Έλενα Αρβανίτη, την εθελόντρια και σύμβουλο του δημάρχου Πατρέων κ. Πελετίδη, Αλεξάνδρα Δημοπούλου, την κτηνίατρο Ελένη Μπουρδάκου, το Β´ Αστυνομικό τμήμα για τις ενέργειες του και όλες και όλους που βοήθησαν για να συλληφθεί και να προφυλακιστεί ο βασανιστής και δολοφόνος της γατούλας».

Ο 23χρονος συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα, έπειτα από καταγγελίες ότι περιφερόταν στους δρόμους με το άψυχο σώμα γάτας, την οποία είχε σκοτώσει λίγο νωρίτερα. Στα χέρια του κρατούσε και τη λεπίδα με την οποία είχε θανατώσει το ζώο, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ο συλληφθείς κρατήθηκε στο Β’ Αστυνομικό τμήμα Πάτρας και οδηγήθηκε στον ανακριτή και τον εισαγγελέα, οι οποίοι αποφάσισαν την προφυλάκισή του.